Mala odbojka – 3. mesto za SIP Šempeter, prvaki Ljubljana Volley

V prvi tekmi velikega finala za dečke v mali odbojki, sta se v Šempetru med sabo pomerila domača ekipa SIP Šempeter in Ljubljana Volley. Začetek je bil na obeh straneh izenačen 3:3. Nato pa so prevlado prevzeli Ljubljančani, ki so bili odlični v napadu in bloku, ter povedli 5:9, za prvi odmor domačega trenerja. Ekipa Ljubljana volley je nadaljevala z prevlado na igrišču, predvsem so bili dominantni v napadu in bloku 7:17. Potrebno je poudariti, da ima ekipa Ljubljane v prvi postavi, vse igralce z izredno višino za kategorijo male odbojke. Šempetrani so uspeli narediti serijo za zmanjšanje izida na 10:18 za prvi odmor gostujočega trenerja. Ljubljančani se po odmoru niso pustili zmesti in zmagali prvi niz 25:14. Drugi niz so odločno začeli Šempetrani in po dobrem napadu povedli 4:0 za prvi odmor gostujočega trenerja. Po napaki Ljubljančanov v napadu so Šempetrani povedli 12:6. Po dvojni podaji gostujoče ekipe so domačini povedli 14:7 in trener je vzel drugi odmor. Po dveh napakah v napadu domačih so se gostje približali na 19:13. Šempetrani vodstva niso spustili več in zmagali 25:17. Tako smo za udeleženca v veliki finale gledali tretji niz, katerega so odločneje začeli Šempetrani, ki so po napaki v postavi Ljubljane povedli 5:2. Po odličnem bloku Šempetranov so domači povedli 9:6, za prvi odmor gostujočega trenerja. Po dveh blokih Ljubljančanov le te prvič povedejo 9:10. Bili smo priči razburljivi končnici v kateri je bilo vse do rezultata 18:18 izenačeno. Po napaki nošene žoge pa so Ljubljančani povedli 18:20 za prvi odmor domačega trenerja. Domači še po eni nošeni podaji zaostajajo 19:23 za drugi odmor domačega trenerja.  Tekmo z odličnim blokom zaključijo Ljubljančani 19:25 za vozovnico v veliki finale.

V drugem polfinalu sta se med sabo pomerili ekipi Maribor SGD Strdin in Salonit Anhovo. Tekma se je začela izenačeno in po napaki v napadu Maribora je bilo 7:7. Sledila je serija Maribora, ki so po dveh blokih povedli 12:8. Salonit se ni predal in se po dveh lepih napadih približal na 15:12. Igralci Maribora se niso strinjali z zmanjšanjem vodstva in po dveh blokih najvišjega igralca finalnega turnirja  povedli 17:12 za drugi odmor trenerke iz Kanala. Mariborčani nadaljujejo suvereno v blok obrambi in zaključijo niz z napadom 25:18. Drug niz so od začetka pobudo prevzeli igralci Salonit Anhovo in po zaključenem napadu povedli 2:7. V nadaljevanju smo spremljali odlično igro v polju na obeh straneh in po dolgi izmenjavi, ter napaki v napadu Kanalcev le ti zmanjšali zaostanek na 7:10 za prvi odmor trenerke iz Kanala. Kanalci nadaljujejo odlično v napadu in tako prihajajo v končnico niza z vodstvom 11:17. Mariborčani se niso predali in po odlični igri v polju, ter napadu prvič povedli v tem nizu 19:18, trenerka Kanala je vzela drugi odmor. Mariborčani so vodstvo še samo stopnjevali in po zaključenem napadu zmagali 25:19.

V tekmi za tretje mesto v državi sta se med sabo pomerili SIP Šempeter in Salonit Anhovo. SIP-ovci povedejo po odličnih servisih in blokih 6:2. Še po dveh odličnih servisih je na semaforju bilo že 8:2, zato gostujoča trenerka vzame prvi odmor. Kanalci se niso predali in so se po dveh dobrih napadih približali na 10:7. Po dveh napakah v napadu Salonita so Šempetrani povedli 18:12 in sledil je drugi odmor za gostujočo ekipo. Šempetrani so po dveh odličnih napadih povedli že 21:12. Po zaključenem napadu je prvi niz pripadel domačinom 25:18. Drug niz v borbi za bron so začeli odločneje domači in po zaključenem napadu povedli 5:3. Šempetrani so nadaljevali serijo dobrih servisov in povedejo 8:3. Po še enem zaključenem napadu pa je bilo 10:4, zato smo videli prvi odmor za gostujočo trenerko. Domačini nadaljujejo uspešno v igri v polju in napadu za vodstvo 17:7. Za slavje SIP-ovcev pa so bili zaslužni kar gostje iz Kanala, ki so servirali v mrežo 25:12 in domači so lahko slavili 3. mesto v državi.

V velikem finalu sta se za naslov državnih prvakov pomerili ekipi Ljubljana Volley in Maribor SGD Strdin. Videli smo izenačeno začetek 3:3, nato pa so na plin stopili Ljubljančani, ki so po dveh blokih in zaključenem napadu povedli 8:4. Nadaljevanje niza smo gledali borbeno igro v obrambi in napadu na obeh straneh, po napadu Ljubljančanov pa so le te povedli 12:8 in 14:9. Ljubljančani so nadaljevali dobro v napadu in povedli 18:11, za prvi odmor trenerja Maribora. Sledila sta še dve napaki v napadu Mariborčanov in blok za vodstvo 21:11 in drugi odmor. Ljubljančani so nadaljevali suvereno in prvi niz po odličnem bloku dobili 25:12. V drugem nizu je začetek bil izenačen do 3:3. Nato pa je po seriji odličnih servisov Mariborčan le ta povedel 4:8 in trener Ljubljane je vzel prvi odmor. Ljubljančani se niso predali in zmanjšali zaostanek na 8:9. Sledila je serija odlične igre v obrambi in napadu Mariborčanov za vodstvo 8:12. Ponovno so zapretili Ljubljančani in pri 10:12 je trener Maribora vzel prvi odmor. Na vsaki strani smo v nadaljevanju videli nekaj atraktivnih točk in v končnico niza sta ekipi prišli poravnani 15:15. Po dobrem servisu Mariborčanov so le te povedli 15:17 in trener Ljubljane je vzel odmor. Bili smo priča razburljivi končnici v kateri so Mariborčani po dobrem napadu povedli 19:23. Po znižanju vodstva Mariborčanov na 21:23 je trener Maribora vzel drugi odmor.  Ljubljančani so zmanjšali po varanem udarcu na 23:24. Niz je po lepem napadu zaključil Maribor za 23:25 in o prvaku je odločal tretji niz. Prevlado v tretjem nizu so prevzeli Ljubljančani, ki so po odličnih napadih povedli 6:2 in sledil je prvi odmor trenerja Maribora. Po odmoru so Ljubljančani sestavili še dva bloka za vodstvo 8:2. Igralci Ljubljana Volley so nadaljevali suvereno, predvsem v napadu, kjer ekipa prevladuje zaradi svoje višine pred ostalimi ekipami in povedli 14:8. Mariborčani se niso predali in se približali po dveh napadih na 15:12 in sledil je odmor Ljubljane. Ljubljančani so takoj prevzeli vajeti v svoje roke in po dveh napadih in bloku povedli 18:13. Pri rezultatu 23:17 smo videli krajšo prekinitev, saj so igralci Maribora po sporni sodniški odločitvi zapustili igrišče. Do konca so Ljubljančani suvereno pripeljali tekmo in po zaključenem napadu slavili naslov prvakov z zmago 25:17.


Rezultati: