Aliansa Šempeter – GEN-I Volley 3:1

objavljeno dne: 03.02.2018

V 14. kroga 1. DOL za ženske, so odbojkarice Alianse Šempeter gostile ekipo GEN-I Volley in v derbiju kroga slavile z rezultatom 3:1 (21, -17, 21, 19).

Šempeter v Savinjski dolini – Športna dvorana OŠ Šempeter. 90 gledalcev. Sodnika: Franc Mesarič – M. Sobota, Matjaž Kern – Kranj

Aliansa Šempeter: Rituper, Božič (C) 3, Vodlan, Praunseis 7, Podbregar, Forštnarič 10, Lekše, Vrhovnik 13, Žnidar 22, Mazej (L), Lakovšek 14, Plesec, trener: Beno Božič

Gen- I Volley: Ferlinc 12, Zbičajnik 5 , Marušič P. 11, Uršič, Bavdaž 7, Kolbl 10, Đukič 2, Velikonja Grbac 9, Marušič Š., Simčič ( L ), Spačal 5, Gubaš, trener: Alen Bektaševič

Šempetranke, v postavi: M. Božič, P. Vrhovnik, N. Praunseis, M. Forštnarič, A. Žnidar, J. Lakovšek in A. Maze na mestu proste igralke, so v uvodu prvega niza povedle s 3:1 in 5:3. Novogoričanke so prišle do izenačenja na 7. točki in odšle na prvi tehnični odmor z minimalno prednostjo. Odbojkarice Alianse so po odmoru z dobro igro prevzele pobudo in si do drugega tehničnega odmora priigrale prednosti štirih točk. V nadaljevanju gostujočemu trenerju, Alenu Bektaševiču, tudi z dvema polminutnima prekinitvama ni uspelo ustaviti naleta Savinjčank, ki so prišle do vodstva z 21:12. V končnici se je prednost domačink nekoliko stopila, vendar pa dvomov o zmagovalcu prvega niza, ki se je končal s 25:21, ni bilo.

14. krog, Aliansa-GEN-I 02

 

Po dokaj preprečljivi zmagi Šempetrank v prvem nizu je drugi set pripadal igralkam iz Nove Gorice, ki so hitro prišle do preprečljive prednosti. Domačinke so po zaostanku šestih točk ob drugem tehničnem odmoru v nadaljevanju dosegle nekaj zaporednih točk in se približale na 17:19. V končnici so bile, tako kot v uvodu niza, boljše gostje in zasluženo, s 25:17, dobile drugi niz.

14. krog, Aliansa-GEN-I 01

 

Po izenačenju na 4:4 v uvodu tretjega niza je bil rezultat pri prvem tehničnem odmoru 8:6 za Alianso. V nadaljevanju je bil domači trener Beno Božič pri vodstvu gostij z 11:8 primoran poseči po polminutnem odmoru, po katerem so si domače igralke z dobro igro do drugega tehničnega odmora priigrale prednost treh točk. Odbojkarice GEN-I Volleya so izid izenačile na 19:19, v končnici pa so prevladovale gostiteljice in dobile tretji niz, s 25:21.

Odbojkarice Alianse Šempeter so si do prvega tehničnega odmora v četrtem nizu priigrale prednost štirih točk, ki so jo do drugega odmora še povečale in na semaforju je bil rezultat 16:10. Z rutinirano igro so vse do zadnjega sodnikovega piska nadzirale rezultat in niz zanesljivo dobile, tokrat s 25:19. Z zmago so se Savinjčanke na lestvici 1. DOL točkovno izenačile z Novogoričankami.

14. krog, Aliansa-GEN-I 03

avtor: OK Šempeter

foto: T. Forštnarič