Ankaran Hrvatini – Aliansa Šempeter 1:3

objavljeno dne: 10.02.2018

V tekmi 15. kroga 1. DOL je Ankaran, z 1:3 (25, -13, -15, -21), izgubil z Alianso, vendar se je Ankarančankam točka izmuznila za las.

ŠD Antona Ukmarja Koper; gledalcev: 100; sodnika: Kramar Franci (Kamnik) in Srša Klara  (Ljubljana);

Ankaran  Hrvatini: Pucer, Krstić, Apollonio, Pangerc 6, Angelini 11, Medved 1, Morgan 12, Pavič 11, Cerovac, Ražman, Lovšin 9, Trobec, Lucas, Barut 1; Trener: Mikša Sebastjan;

Aliansa Šempeter: Rituper, Božič 6, Vodlan, Praunseis 9, Podbregar, Forštnarič 8, Vrhovnik 6, Žnidar 10, Mazej, Lakovšek 19, Plesec ; Trener: Božič Beno;

Ankaran Hrvatini - Aliansa Šempeter - 15. krog -01

Domače igralke v postavi Morgan, Lovšin, Angelini, Cerovac, Pavič, Pangerc, Medved (libero) so prvi niz pričele silovito in pri vodstvu 7:3 je bil gostujoči trener prisiljen vzeti minuto odmora. V nadaljevanju niza so gostujoče igralke vzpostavile ravnotežje na igrišču in ekipi sta se izmenjavali v vodstvu vse do zaključka niza, kjer so imele pri rezultatu 24:25 prvo zaključno žogo gostje, vendar so Ankarančanke uspele obrniti potek in zaključiti prvi niz v svojo korist, s 27:25.

Ankaran Hrvatini - Aliansa Šempeter - 15. krog -04

Drugi niz so igralke Šempetra pričele v postavi z začetka tekme, Vrhovnik, Praunseis, Božič, Žnidar, Forštnarič, Lakovšek, Mazej (libero). Tokrat so krenile bolj odločno in hitro povedle z 1:9 in 2:13, sledila je menjava podajalke v domači ekipi, Apollonio namesto Cerovac. V nadaljevanju drugega niza so domačinke uspele nekoliko omiliti zaostanek, a je bil ta prevelik za kaj več kot 13:25 in izenačenje Alianse v nizih.

Ankaran Hrvatini - Aliansa Šempeter - 15. krog -03

Tretji niz sta ekipi začeli v enakih postavah in se do 9:9 izmenjavali v vodstvu. Sledil je kratek mrk domačih igralk in na semaforju je že kazalo 9:14 za Alianso. V nadaljevanju je domači trener Mikša poskušal izničiti zaostanek z menjavami, v igro so vstopile Ražman, Lucas in Barut, vendar so izkušene gostje vseeno povedle s 13:23, nakar je gostujoči strateg Božič v igro poslal igralke s klopi, Plesec, Rituper, Vodlan in privoščil pred nadaljevanjem tekme nekoliko daljši počitek igralkam prve postave Božič, Forštnarič in Lakovšek. Tretji niz se je zaključil brez presenečenja, s 15:25 za Alianso.

Ankaran Hrvatini - Aliansa Šempeter - 15. krog -02

Četrti niz je bila zadnja priložnost za domače igralke, da osvojijo zasluženo točko, zato so ponovno krenile v tekmo zelo prepričljivo v vseh elementih. Gostujoči trener je prvo minuto odmora koristil pri rezultatu 7:4 za Ankaran. Tudi v nadaljevanju domačinke, ob bučni podpori s tribun, niso popuščale, vodile so pri rezultatu 15:10 in 20:15 in ko se je že zdelo, da bodo uspele izenačiti v nizih, je na servis stopila Božičeva ter uspela izenačiti na 20:20. Ankarančanke so povedle še z 21:20, česa več odlične gostje niso dovolile in zaključile niz in tekmo v svojo korist, z 21:25.

avtor: Aleš Šepec

foto: T. Forštnarič