GEN-I Volley – SIP Šempeter 3:0

GEN-I Volley je prvi finalist državnega prvenstva. Novogoričanke so SIP Šempeter še drugič premagale z rezultatom 3:0 (20, 17, 23)

Dvorana OŠ M. Štrukelj, N. Gorica, gledalcev 120, sodnika Perčič Dejan, Tomec Eva.

GEN-I Volley: T. Blažič ( L ), Kovačić 6, Ferlinc 1, Zbičajnik 2, Zaplotnik, Leban, Velikonja Grbac 11, Kolbl, Blažič, Lipicer Samec 10, Zampedri (L), Grudina 15, Ščuka 15. Trener Vasja Samec Lipicer.

Sip Šempeter: Lakovšek 5, Lekše 2, Vrhovnik 3, Banko (L), Forštnarič 2, Božič Mojca 5, Žnidar 10, Praunseis 5, Podbregar , Rituper, Božič Maša, Črnila 2, Mazej (L) Trener: Beno Božič. 

Ekipa Gen-i volley je prvi znan finalist letošnjega državnega prvenstva. SIP Šempeter je še v drugo ugnala z rezultatom 3:0 (20, 17, 23). V uvodnem nizu smo vsaj na začetku videli izenačen boj na obeh straneh. Z dobro igro Velikonje Grbac v bloku ter nekaj uspešnimi napadi je Goričankam uspelo ustvariti 6 točk prednosti. Gostje so razliko hitro izničile in rezultat poravnale na 14. točki. Svoj delež v igri sta ponovno prispevali Velikonja Grbac in Grudina in domačim je še enkrat uspelo ustvariti razliko. Do 20. točke so Šempetranke še sledile tekmicam, a je bila nato Grudina neustavljiva v napadu. Zbičajnikova je niz zaključila z asom.

Drugi niz so bolje začele domače igralke, ki so hitro povedle z 8:3. Po zahtevanem odmoru gostujočega trenerja Bena Božiča so gostje zaigrale nekoliko bolje, a neustavljivi sta bili zopet Grudina in Velikonja Grbac, ki se jima je z napadi pridružila še Ščuka. Do 17. točke je gostujoči ekipi še uspelo parirati domačinkam, a so se gostiteljice v nadaljevanju bolj razigrale in niz se je zaključil s 25:17.

Tretji niz je bil najbolj izenačen, na obeh straneh je bilo precej napak v napadu in obrambi. Izmenjavanje točk in vodstva smo spremljali vse do konca niza, oz. vse tja do 23. točke. Z neubranljivim napadom je niz nato zaključila Ščuka.

Vasja Samec Lipicer, trener Gen-i Volley: “Danes se je na tekmi zopet pokazal stres, na tekmi ki je odločala o finalu. Dekleta se niso znala sprostiti, pomagal sem jim, kolikor sem lahko, a ni pomagalo. Sigurno neprimerna tekma za gledalce, ampak zadovoljiva za rezultat. Vesel sem, da gremo v finale.”

Šempetranke bodo nadaljujevale tekmovanje za 3. mesto. Nasprotnik bo znan po ponedeljkovi tekmi med Novo KBM Branik in Calcit Vollejem

Avtor: OK GEN-I Volley