5. Mednarodni turnir v mali odbojki – U13

Pokal Savinjske doline 2019 – Merkur zavarovalnica.

V soboto, 13. 04. 2019 sta Odbojkarski klub Spodnja Savinjska Šempeter in Odbojkarski klub Sip Šempeter organizirala 5. mednarodni turnir v Mali odbojki »Pokal Savinjske doline« za deklice in dečke letnik 2006 in mlajše. Letošnji sezoni turnir je potekal ob sodelovanju Odbojkarske zveze Slovenije in Mednarodne odbojkarske federacije CEV, predstavniki obeh zvez so si celoten turnir tudi ogledali.

V Šempetru, Preboldu, Grižah, Braslovčah in Žalcu je na štirinajstih igriščih tekmovalo 74 ekip iz Slovenije, Hrvaške in BIH. Skupaj je bilo aktivnih preko 750 mladih odbojkaric in odbojkarjev. Prav vse tekme so se odvijale v duhu fair-playa, zato je bil glavni cilj turnirja s tem že dosežen.  Igrala se je zelo kakovostna odbojka, nagrajena z bučnim navijanjem navijačev posameznih ekip. 

Pri deklicah je v konkurenci 48 ekip prvo mesto osvojila ekipa Braslovče I, druga je bila ekipa Grosuplje I, tretjega mesta pa se je veselila ekipa ŽOK Šentvid. Zmagovalec turnirja pri dečkih, kjer je sodelovalo 26. ekip je bila ekipa SGD Maribor, drugo mesto je osvojila ekipa Braslovče, bron je pripadel ekipi Salonit Anhovo, četrto mesto pa je na koncu osvojila domača ekipa, SIP Šempeter. Najboljšim je pokale in kolajne podelil trener šempetrske članske ženske vrste, Beno Božič.

Tekme so sodili sodniki DOS Žalec in klubski sodnik OK SIP Šempeter. Sodniki so svoje delo opravili zelo dobro, tako da ni bilo na nobenem igrišču nobenih težav. V Šempetru so ponovno dokazali, da so odlični organizatorji in da se ne bojijo nobenega projekta, če je le ta podprt s številnimi pokrovitelji in donatorji, katerim se v klubu zahvaljujejo za pomoč.

Na koncu turnirja se je predsednik obeh domačih odbojkarskih klubov, Sebastjan Cilenšek, vsem tekmovalcem zahvalil za udeležbo ter jim čestital za prikazano igro in borbenost. Hkrati je vse ekipe povabil na že 6. mednarodni turnir »Pokal Savinjske doline 2020«, ki bo 18. ali 24. aprila prihodnje leto.

Ogled vseh rezultatov in fotografij, je mogoč na spodnjih povezavah.

Rezultati dečki:

Rezultati deklice

Fotografije: