PRED KADETI LE ŠE VELIKI FINALE

Minuli vikend so potekali obračuni na polfinalnih turnirjih za kadete, na katerih so si vozovnico za veliki finale priigrale ekipe SGD Strdin, SIP Šempeter, Panvita Pomgrad in Brezovica

POLFINALNI TURNIR – KADETI, 13. MAJ 2018 – ŽUŽEMBERK

V Žužemberku je ta vikend potekal polfinalni turnir kadetskega prvenstva, na katerem so se pomerile ekipe OK Žužemberk, SIP Šempeter, Salonit Anhovo in Maribor SGD Strdin. Na prvi tekmi so Žužemberčani proti ekipi SIP Šempetra nastopili z okrnjeno ekipo, saj so imeli kar štirje tekmovalci birmo. To je tudi razlog, da se je turnir začel ob 14. uri.

Prva tekma je tako minila z gladko zmago SIP Šempetra z rezultatom 2:0. Na drugi tekmi med Mariborom SGD Strdin in Salonitom Anhovo so Mariborčani prikazali lepo igro in tekmo tudi gladko dobili z 2:0. Sledila je prava poslastica za oči med zmagovalcema prejšnjih tekem. SIP Šempeter je dobil prvi nitna razliko, s 26:24. Maribor je v drugem nizu dal v prestavo višje in set dobil prepričljivo, s 25:18. Odločal je tretji niz, v katerem smo bili priča zares kakovostni odbojki. Z nekaj sreče in malo več znanja so tekmo dobili štajerski odbojkarji, ki so se v 3. nizu veselili tesne zmage s 15:13.

Sledila je tekma obeh poraženih ekip, OK Žužemberk in Salonita Anhovo, kjer so morali Žužemberčani prvič letos priznati premoč odbojkarjem iz Kanala. Za drugo vstopnico za finalni turnir sta se tako borili ekipi Salonit Anhovo in SIP Šempeter. Šempetrani so bili prepričljivo boljši z 2:0 v nizih in se veselili napredovanja v veliki finale.

Za najboljše igralce na turnirju so bili imenovani: naj podajalec Urban Hafner, naj igralec Rok Možič, naj napadalec Toni Travnik, naj bloker Gal Ibrišinovič, naj libero pa Primož Jeklin. Vsem udeležencem čestitamo za športno borbo, predvsem ekipama iz Maribora in Šempetra za zasluženo napredovanje v finale.

Končne uvrstitve polfinalnega turnirja:

1.mesto SGD Strdin 

2.mesto SIP Šempeter

3.mesto Salonit Anhovo

4.mesto KekoOprema Žužemberk