Minuli vikend se je zaključil redni del odbojkarskega prvenstva. Po 18. odigranih krogih v 1A. DOL za ženske so si nastop v ½ finalu že zagotovile odbojkarice GenI Volleya in Nove KBM Branik.

Pri dekletih se v boj za najvišja mesta  podaja šest ekip. Vodilni Gen-i Volley, ki je edini poraz doživel v 11. krogu v Šempetru, je z zmago proti Calcit Volleyju v zadnjem, 18. krogu, le še potrdil primat v letošnjem prvenstvu in se zanesljivo uvrstil v polfinale. V njem bodo igrale tudi aktualne prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik, ki so po rednem delu, z enakim številom točk oz. zmag in porazov, a z boljšo set razliko kot Kamničanke, osvojile drugo mesto. Odbojkarice Calcit Volleyja tako čaka še četrtfinale, v katerem bodo igrale proti Luki Koper, drugi četrtfinalni par tvorita SIP Šempeter in Formula Formis.

V zeleni skupini oz. v skupini za obstanek bo igralo šest ekip, štiri iz prvega dela prvenstva, in sicer Ankaran Hrvatini, Roto-Kema Puconci, Calcit Volley II in ŽOK Ljutomer, ob njih pa še najboljši ekipi iz 1B. DOL, ATK Grosuplje in Swatycomet Zreče. 

Srečanja v zeleni skupini se bodo pri dekletih začela 9. marca, četrtfinalne tekme pa bodo na sporedu v soboto, 23. marca.