1. DOL, ženske, zaostale tekme

Na sobotnih zaostalih tekmah 1. DOL se je mariborska Nova KBM Branik v dvorani Lukna ubranila napada GEN-I Volleyja, vroči OD Krim, ki je pred dnevi šokiral Novogoričanke, ni bil kos vodilnemu Kamniku, Grosupeljčanke pa so premagale Koprčanke. 

Mariborčanke so gleda na to, kar so pokazale v letošnji sezoni, presenetljivo gladko ugnale Novogoričanke. Prvi niz so dobile kar s 25:12, a gostje so v drugem nizu vendarle prišle k sebi, nekajkrat tudi vodile. Toda Štajerke so si še pred končnico zagotovile prednost, ki je zadostovala za vodstvo 2:0. Še najbolj negotov je bil tretji niz, gostje so se držale do 19:19, končnica pa je spet pripadala gostiteljicam.

Nova KBM Branik je bil boljši v vseh elementih, s 16 točkami se je izkazala nova okrepitev Danijela Džakovič, Ana Galič jih je dodala 11, Brina Bračko pa je v statistiko vpisala štiri bloke, enega več kot vsa ekipa Primork.

Kamničanke so se v Ljubljani mučile le v prvem nizu, čeprav vmesni izidi 12:19 in 16:21 in 21:24 niso napovedovali napete končnice. Toda Nika Bavdaž in Tinkara Kavčič sta ubranili prvi dve zaključni žogi, nato jim je z dvema napakama pomagala še Eva Zatković, Krimovke so imele celo priložnost za vodstvo v nizih, toda branilke naslova so vendarle postavile stvari na svoje mesto.

V nadaljevanju tekme so začele še bolje servirati, Polona Marušič in Andjelka Radišnković sta prispevali vsaka po pet od skupno 15 asov, Radiškovićeva pa je bila 14 točkami najučinkovitejša igralka tekme.

Igralke Luke Kopra so med tednom dobile primorski derbi in zadnje mesto prepustile Ankaranu. Na krilih te zmage so dobro začele tekmo proti Grosupeljčankam, dobile prvi niz s 25:17, nato pa je bila njihova igra iz niza v niz slabša, posledica je bil gladek poraz. Igralke Grosupljega so servisi dobro pritiskale na domači servis, z bloki pa uspešno zaustavljale napadalke. Prvo ime tekme je bila Helena Mijoč, ne samo zaradi 21 točk, ampak tudi zaradi odlične igre v bloku, s tem elementom je prispevala šest točk. Mojca Lenart se je pri zmagovalkah izkazala s petimi asi.

Luka Koper : ATK Grosuplje 1:3 (17, -21, -14, -9)

OD Krim : Calcit Volley 0:3 (-25, -13, -13)

Nova KBM Branik : GEN-I Volley 3:0 (12, 21, 20)

Šempetranke morajo do konca prvega dela prvenstva odigrati samo še zaostalo tekmo 4. kroga proti Nova KBM Branik. Datum tekme v dvorani OŠ Šempeter še ni določen.