Nova Gorica, 26. marec 2021

GEN-I Volley – SIP Šempeter 0:3 (-19, -22, -14)

ŠD M. Štrukelj, Nova Gorica,  brez gledalcev, sodnika: Perčič Dejan, Kramar Franci

Zmage na prvi tekmi v boju za 3. mesto v državnem prvenstvu so se razveselile Šempetranke z rezultatom 3:0.

V boj za bronasto medaljo so se odločno podale odbojkarice Šempetra, ki so si z odličnimi servisi nabrale 5 točk naskoka ( 3 : 8 ). V nadaljevanju niza so gostje z odlično postavljenim blokom, predvsem Rituperjeve, ter napadi Markovičeve razliko ohranjale ( 13 : 19 ). Pri domačih igralkah je v napadu prevladovala Gorškova, a razlike niso uspele uloviti. Niz je z napadom zaključila Kotnikova ( 19 : 25 ).

Drugi niz se je začel bolj izenačeno ( 5 : 5 ), na obeh straneh smo gledali izenačen boj in izmenjavo točk. V drugem delu niza so gostje ponovno uspele pobegniti za 3 točke ( 11 : 14 ). Pri 18 : 18 so domače igralke uspele izenačiti rezultat. Po nekaj lastnih napakah v domači obrambi in napadu, so ponovno prednost3 toč pridobile gostje ( 20 : 23 ). Trenerka Čičić je na servisu zamenjala Gorškovo z Krajnc, pomemben blok pa je dosegla še Đukićeva. Z napako v obrambi in prejetim asom so se zmage v drugem nizu razveselile gostje ( 22 : 25 ).

Tretji niz se je pričel podobno kot drugi do izida 5 : 6 sta si ekipi bili enakovredni. Padec koncentracije in napake v obrambi so domače igralke stale zaostanek 6 točk ( 7 : 13 ). V napadu je točke za gostje nizala Kotnikova, pri domačih igralkah pa je v napadu samevala Gorškova. Po dveh zaporednih asih Božičeve so gostje razliko še povečale ( 9 : 18 ). V napadu in bloku se je razigrala tudi Đukić a je bilo to premalo za zmanjšanje zaostanka. Zadnjo točko je z napadom zaključila Lekše in niz se je končal s 14 : 25.

Povratna tekma je na sporedu čez teden dni v Šempetru.

Statistika:

SiolNET – Sportal – Šempetranke blizu bronastega odličja