ATK Grosuplje – Sip Šempeter 0:3

Tekma, ki je odločala samo o tem, ali bo SIP Šempeter končal tekmovanje v modri skupini na tretjem oziroma četrtem mestu, se je razpletla po željah Savinjčank, ki so v Grosupljem slavile z rezultatom 0 : 3 (-21, -24, -21).

Športna dvorana Brinje, 7. marec 2020, gledalcev 80, sodnika Dejan Perčič, Franci Kramar

ATK Grosuplje: Pavič 10, Kogeljnik 5, Trunkelj 3, Kobilca (L), Bevc, Kukman N., Ahlin 1, Čotar7, Lenart 1, Čož 3, Mijoč 16, Pucelj, trener; Simon Krakar, pomočnik trenerja: Rok Pucelj.
SIP Šempeter: Rituper 2, Božič 6, Čmila 3, Praunseis 4, Žnidar 18, Banko (L), Božič, Lekše , Mazej (L), Vrhovnik 9, Lakovšek 9, trener: Božič Beno, pomočnik trenerja: Božič Simon.

Poleg Calcit Volleya in Nove KBM Branik, so Šempetrčanke edina ekipa, ki jo Grosupeljčankam kljub veliki želji ni uspelo premagati v letošnjem državnem prvenstvu. V prvem nizu so si Savinjčanke hitro priigrale štiri točke prednosti (5:9), vendar so se jim Dolenjke v nadaljevanju po slabem sprejemu gostij približale samo na točko zaostanka (9:10). Nato so z uspešnim napadom Lakovškove Šempetrčanke povedle za dve, Čotarjeva pa je z napadom iz druge linije izenačila na 19:19. Sledilo je nekaj zaporednih točk Savinjčank, kar je bilo dovolj, da jim je pripadla končnica za končnih 21:25.


V drugem nizu sta se ekipi menjavali v vodstvu, ko je rezultat s točko v napadu izenačila Mijočeva na 16 :16. S točko neposredno z začetnim udarcem Pavičeve so gostiteljice celo povedle s 17:16 in pričakovati je bilo, da bodo Grosupeljčanke s tako igro tudi nadaljevale. Toda gostje so izkoristile nezbrano igro domačink in pri rezultatu 18:22 pobegnile za štiri točke. Z blokom Kogelnikove in asom Trunkljeve so se igralke ATK Grosuplje približale samo na točko zaostanka (21:22) in nato po slabem sprejemu Šempetrank celo uspele izenačiti na 24:24. Napeta in do konca izenačena končnica je po dveh zaporednih točkah pripadala gostjam, ki so po slabem sprejemu domačink zaključile na 24:26 za vodstvo 2:0 v nizih.
V tretjem nizu so bolje začele Savinjčanke, ki Dolenjkam nikakor niso dovolile, da bi se razigrale in so povedle za štiri točke. Nekaj upanja na možen preobrat na tekmi je bilo znižanje vodstva gostij na 8:10. Toda v nadaljevanju so si Šempetrčanke priigrale prednost petih točk, Grosupeljčankam pa je zmanjkalo moči. Z nekaj uspešnimi akcijami se jim je sicer uspelo približati na 19:23, kar pa je bilo premalo za preobrat. Niz so igralke SIP Šempetra zaključile na 21:25 in zasluženo slavile zmago s 3:0. Zmaga jim je na koncu zagotovila tretje mesto v modri skupini in v četrtfinalu prvenstva prednost domačega igrišča.

Mojca Božič, igralka SIP Šempetra: “Zelo smo veseli, da smo dosegli cilj, ki smo si ga zastavili, končati na tretjem mestu v modri skupini. Pred nami so najpomembnejše tekme sezone in upam, da bomo dobro trenirale še naprej in ujele pravo formo pred prvo četrtfinalno tekmo.”

Simon Krakar, trener ATK Grosuplje: “Za tekmo smo se taktično dobro pripravili in mi je žal, da nam ni uspelo zmagati. Vedeli smo, da Šempetranke igrajo dobro v obrambi. Bili smo premalo agresivni v napadu in pri začetnem udarcu, da bi iztržili kaj več in se nam enostavno ni izšlo. Če bomo želeli uspešno odigrati četrtfinale, bomo morali še izboljšati igro v napadu in okrepiti pritisk na nasprotno ekipo z močnim servisom.”