Črnuče, 06. februar 2021

Črnuče – SIP Šempeter 3:0 (17, 23, 18)

Dvorana Maksa Pečarja Ljubljana – Črnuče, brez gledalcev, sodnika: Todorovič Vojislav, Tomec Eva

Drugouvrščene Črnuče niso dopustile presenečenja tretjeuvrščenemu Šempetru.

Obe ekipi sta v tekmo vstopili z željo po zmagi. V začetku prvega niza so se črnuški napadalci trudili, vendar so bili gostje iz Savinjske doline uspešni v obrambi polja in prvo občutnejše vodstvo so domači dosegli šele pri 15:12. Pri gostih je Vrhunc zamenjal Markoviča, vendar se je prednost domačih ohranjala. V končnici, ko je bilo že 21:16, je vstopil še Sternad namesto Vrenka, pri domačih pa Vilar namesto Seška. To poteka igre ni spremenilo in domači so gladko osvojili prvi niz na 17.

V drugem nizu je domačega blokerja Gornika zamenjal Erpič, toda gostje so boljše odprli niz in po treh zaporednih napadalnih žogah Črnučanov, ki so končale malo za črto, vodili že s 6:12. Po timeoutu, ki ga je vzel trener Žavbi, so se Črnučani umirili, izkoriščali prednost v telesni višini ob mreži in razlika je počasi kopnela. Od 15. do 22. točke sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Dve zaporedni točki sta domače moštvo pripeljali v vodstvo s 24:22. Izkoristili so drugo set žogo.

V tretjem nizu so Črnučani nadaljevali z narekovanjem tempa iz prejšnjega niza, gostujoči trener Cilenšek pa je poskušal z menjavami. Vstopili so Mrak, Jelenko, Majer in Sternad, toda pri domačih so bili razpoloženi vsi trije napadalci, svoje pa sta dodala še blokerja Novljan in Erpič. Vmesni rezultat 19:14 je že nakazoval končni izid. Polminutni odmor pri 23:17 je Črnučane toliko spočil, da so potem niz osvojili na 18.

Pri Črnučah je bil najučinkovitejši Valenčič z 18 točkami, pri Šempetru pa Pokeršnik z 12.

Statistika