Danes se začenja 1B. DOL za moške

S tekmami 1. kroga se danes v boj za najvišja mesta v 1B. Državni odbojkarski ligi za moške podaja osem moštev, dve najboljši se bosta na koncu prvenstva potegovali tudi za državni naslov.

Tekmovanje bodo z uvodnim srečanjem odprli odbojkarji PRO Volleyja in Fužinarja SijMetalRavne, srečanje v dvorani OŠ Leona Štuklja v Mariboru se bo začelo ob 20. uri. Ravenčani so se pred začetkom sezone precej okrepili, prišli so Jure Kasnik, Vasja Plesec, Jani Knuplež in Matevž Pušnik. Trener Bogdan Veličković ima tako na voljo povsem koroško zasedbo, katere cilj je jasen, v klubu bodo povsem zadovoljni le s končnim prvim ali drugim mestom, ki prinašata kvalifikacije za preboj v 1A. ligo. Nove obraze lahko zasledimo tudi v štajerski vrsti, ki bo v svoji premierni prvoligaški sezoni skušala prikazati visoko raven igre. Trener Mirko Škundrić, ki mu bo odslej kot svetovalec oz. strokovni sodelavec v klubu pomagal Dragutin Baltić, je kot cilj postavil uvrstitev na sredino lestvice. Ob okrepitvah, Jaki Senekoviču in Roku Špindlerju, ki se po enoletni odsotnosti s parketa vračata k igranju odbojke ter Belminu Hankiću, ki je prišel iz Maribora, bodo pri PROVolleyju stavili tudi na dober ekipni duh in izkušnje.

SIP Šempeter bo letošnjo sezono odigral s precej pomlajeno ekipo, ki jo vodi Klemen Hrastovec, sestavljajo pa jo odbojkarji, ki so svojo pot začeli v mlajših klubskih selekcijah. Njihova edina okrepitev je nadarjeni, še ne osemnajstletni, Tan Planinšek, ki je prišel iz Braslovč. Savinjčani so v pripravljalnem obdobju odigrali lepo število tekem, strokovni štab je s prikazanim zadovoljen. Prvi tekmec Šempetranov bo moštvo KekoOpreme Žužemberk pod vodstvom Toma Pečarja. Najodmevnejša okrepitev dolenjske vrste, za katero igra tudi Primož Vidmar, je izkušeni Arsenije Mutapčija, iz Novega mesta je prišel Domen Šetina, iz Mokronoga pa Blaž Strajnar. Cilj ekipe je zasesti eno od prvih štirih mest.

Radenci, ki so v svoje vrste za novo sezono privabili Jašo Ratkaija in Timoteja Franca, po poškodbi pa se je vrnil Nik Škerjanec, so si kot osnovni cilj zastavili obstanek v 1B. ligi. Trener Bogdan Marič in pomočnik Sebastijan Lenarčič se zavedata, da bo njuno moštvo zdaj igralo na novi, višji, ravni, a sta s pripravljalnim obdobjem, ki se je začelo 3. avgusta, zelo zadovoljna. Črnuče, ki jih bo po novem vodil Jurij Žavbi, po drugi strani želijo zasesti eno od prvih dveh mest v rednem delu lige, ki prinašata uvrstitev v osmino finala državnega prvenstva. Iz druge ekipe so se udarni zasedbi priključili Enej Rutar, Jaka Sešek in Jožef Verdinek, Uroš Erpič je prišel iz Triglava, Dino Hodžić Šlejkovec pa se je vrnil s posoje pri Šoštanju.

V moštvu Šoštanja Topolšice so se po lanski sezoni odločili za menjavo na klopi, ekipo je prevzel Zoran Kedačič, v klubu pa so poskrbeli tudi za vrsto novih obrazov. Iz Kamnika sta se moštvu pridružila Bor Jese Rotar in Luka Lazar, iz Črnuč Primož Trobiš, novinca v šoštanjski vrsti sta še mlada Vid Ramšak in Urban Fužir, zadnja okrepitev pa je Avstralec z grškim potnim listom, Dimitri Sidiropoulos. Na drugi strani mreže se bodo pri ekipi Špan Brezovica, ki je s pripravami začela 4. avgusta, znova zanašali predvsem na perspektivne odbojkarje iz lastnega pogona, se je pa mlada ekipa že dokazala na pripravljalnih tekmah, tudi proti 1A-ligašem. Na uvodno srečanje bodo v obeh moštvih še nekoliko počakali, saj je obračun 1. kroga prestavljen.

OZ Slovenije

Predstavitev ekipe SIP Šempeter