Dekletom Robusta zlato, fantje do brona

Slovenski odbojkarji in odbojkarice šempetrskega Robusta so v Mislovicah na Poljskem nastopili na turnirju klubske evrolige in se domov vrnili z dvema odličjema. Dekleta so se veselila zlata, fantje so tekmovanje končali z bronom.

Odbojkarice šempetrskega Robusta so nastop v evropski ligi, ki poteka pod okriljem Evropske zveze za paraodbojko, začele z dvema prepričljivima zmagama. Najprej so s 3:0 odpravile KSO Bosna Zenica, nato pa so bile s 3:0 boljše še od madžarskega Mozdulja. Tudi drugi dan tekmovanja je našim dekletom prinesel dve zmagi. Najprej so s 3:0 slavila nad poljskimi predstavnicami iz Para Volley Slesie, zatem pa so se v polfinalu še enkrat srečala z ekipo KSO Bosna Zenica iz BIH in se tudi tokrat veselila zmage s 3:0 in uvrstitve v veliki finale. Tudi v boju za zlato odličje igralke Robusta tekmicam iz Mozdulja niso prepustile niti niza in nastop v Mislovicah opravile z odliko.

»Glede na to, da smo na takem tekmovanju igrale prvič in kot je to zdaj že stalnica še v spremenjeni zasedbi, smo z nastopom lahko zares zelo zadovoljne. Res je, da na Poljsko niso prišle nekatere najboljše ekipe, vendar pa je bila raven odbojke še vedno na precej visoki ravni. V naši ekipi smo se igralke med seboj zelo hitro ujele, vzdušje je bilo dobro in tako je šlo vse skupaj v pravo smer. Turnir je bil za nas dober preizkus, rezultat pa dobra popotnica za naprej. Še naprej si želimo zmagovati, tudi proti najboljšim ekipam,« je po zmagi povedala igralka Robusta Jana Ferjan.

Ženske, Robust – SIP Šempeter: Valentina Brik, Andreja Giba, Maja Drobnjaković, Tjaša Vidič, Bogomira Jakin, Suzana Ocepek, Jana Ferjan. Trener: Simon Božič.

Odbojkarji Robusta so uvodni obračun proti OKI Banja Luka izgubili z 0:3, nato pa s 3:1 odpravili poljsko Para Volley Silesio. V nadaljevanju turnirja so slovenski predstavniki vknjižili še zmago s 3:1 proti francoskemu Asul Lyon Volleyju in s 3:0 proti italijanskemu moštvu Synergie Fermana, medtem ko so bili tekmeci iz moštva Skiso Sinovi Bosne Lukavac prepričljivejši s 3:0. V polfinalu se je šempetrski Robust pomeril z ekipo Banja Luke in po hudem boju izgubil z 1:3, v malem finalu pa se je naše moštvo še enkrat srečalo z gostitelji tekmovanja, Para Volley Silesio, in si z zmago s 3:2 zagotovilo bronasto odličje.

»Pokazali smo zares velik napredek v igri pa tudi pri telesni pripravi. V treh dneh smo odigrali kar sedem tekem in zdržali do konca. Zares sem vesel tega odličja in ponosem na fante in na vse, kar smo pokazali,« je dejal kapetan Matic Keržan.

Moški, Robust – SIP Šempeter: Marko Pokleka, Mark Vetrih, Matjaž Majdič, Tomi Jakša, Jaša Bartelj, Matic Keržan, Sebastjan Osrečki, Sašo Korun. Trener: Simon Božič.

Vsi rezultati

OZS