Katja Mihalinec iz Calcit Volleyja v Sip Šempeter

Po Niki Kotnik se iz Kamnika v Šempeter seli tudi Katja Mihalinec, ki si je sicer želela ostati v Kamniku, a so se stvari odvile drugače. “Malce grenkega priokusa je, kajti želela sem si igrati v ligi prvakinj. Toda po drugi strani nisem preveč razočarana, sem še mlada in morda se mi bo želja zaigrati v ligi prvakinj izpolnila v prihodnjih sezonah,” je svoj odhod iz Kamnika komentirala odbojkarica iz Mozirja, ki je svojo odbojkarsko uveljavitev doživela v Braslovčah.

Tako kot Nika Markovič, ki se je po študiju v ZDA vrnila v slovensko odbojko, tudi ona pa bo kariero nadaljevala v Šempetru. “Prav prihod Nike Markovič je bil tudi eden od razlogov, da sem se odločila za Šempeter, čeprav sem imela še ponudbe nekaterih drugih slovenskih klubov. Prišla je še Nina Kotnik, s katero sem zadnji dve leti igrala v Kamniku, tako da prihajam v znano okolje in mislim, da bo velik izziv spet zaigrati z nekdanjimi soigralkami. Prepričana sem, da bomo dobra ‘klapa’ in da bomo lahko krojile sam vrh prvenstvene lestvice,” je prepričana triindvajsetletna Mihalinčeva, absolventka fizioterapije, ki se nadeja, da bo v kratkem tudi diplomirala.

Z vsemi okrepitvami, ki so jih v šempetrskem taboru pridobili v letošnjem prestopnem roku, s tem, da ostaja tudi kapetanka Mojca Božič, bo SIP Šempeter v novi sezoni zelo konkurenčen tudi Calcit Volleyju in Novi KBM Braniku. Šempetranke so v minuli skrajšanji sezoni osvojile tretje mesto. Pred njim sta bila le Calcit in Nova KBM Branik.