Žužemberk, 27. november 2021

KEKOOprema Žužemberk – SIP Šempeter 3:2 (18, 19, -16, -21, 13)

OŠ Žužemberk, Žužemberk, Sodnika: Kern Matjaž, Klinar Nejc

KEKOOprema Žužemberk: Travnik (L), Tomšič, Kocjančič, Longar (L), Vidmar 9, Petkovič 12, Novak 18, Strajnar 7, Mutapčija 10, Travnik 5, Urbančič, Pograjec, Strajnar, Trener: Tom Pečar

 SIP Šempeter: Planinšek, Hribernik (L), Špes-Podbregar 15, Majer (L), Novak 3, Marovt 8, Vrhunc 4, Hirci 6, Detela 23, Sternad, Mrak 2, Hrastovec, Trener: Simon Božič

Dvoboj med Šempetrom in Žužemberkom je obetal veliko, saj so Šempetrani lovili stik z vrhom lestvice, medtem ko so Žužemberčani želeli izboljšati svoj položaj in se izkopati iz spodnjega dela razpredelnice. Obe ekipi nista igrali v polni postavi, zato je bil razplet tekme še težje napovedati. Zmage z najtesnejšim izidom so se veselili Žužemberčani.

Prvi niz se je razpletel po željah domačih, saj so le-ti odlično servirali, hkrati pa zelo dobro odigrali blok-obrambo in v kontra napadih suvereno dosegali točke. Nekje na sredini niza so si domači priigrali prednost petih točk in nato niz umirjeno odigrali do konca.

Tako kot prvi niz, se je razpletel tudi drugi. Žužemberčani so še naprej dobro servirali, hkrati pa držali dober sprejem. Z dobro postavitvijo bloka so gostujoče igralce, ki so dokaj slabo sprejemali prisilili v napake, kar se je na koncu odrazilo z gladko zmago domačih.

Gostujoči trener je že v prvem in drugem nizu poskušal z menjavo sprejemalcev in to se je odrazilo v tretjem nizu. Jerneja Vrhunca je zamenjal Luka Marovt, ki je odlično sprejemal in bil zelo dober tudi v napadu. Domačim pa je popustila koncentracija že na začetku niza, saj so se na situacijo na igrišču odzivali ležerno, medtem, ko so gostje stopnjevali pritisk s servisom, hkrati pa držali dober sprejem. Že kmalu po začetku niza so povedli, prednost pa povečevali skozi celoten niz. Domači igralci so v tem nizu naredili kar 13 napak, večina od njih je bila povsem nepotrebnih, igra pa je bila zelo medla in neodločna. Šempetrani so se zasluženo veselili gladko dobljenega niza.

Četrti niz je potekal po željah domačih, ki so hitro prišli do vodstva štirih točk. Tako so vodili vse do 13. točke, ko so jih Šempetrani ujeli in prehiteli. Točka za točko se je igrala do 18. točke, ko so imeli Žužemberčani še priložnost, da niz obrnejo v svoj prid. Žal niso izkoristili dveh lahkih žog. Ob ponujenih priložnostih so se domači slabo znašli in zapravili priložnosti. Na koncu niza so se povsem ustavili, tako da je četrti niz pripadel Šempetru.

V petem nizu so najprej za točko vodili domači, Šempeter je ob menjavi igralne strani vodil s 7:8. Žužemberčani so odločilno prednost ene točke dosegli na servis Vida Urbančiča, ki je po domačem pasivnem bloku z zadnjimi močmi ubranil odbitek, v napadu pa je z udarcem točko priboril razpoloženi Mitja Strajnar (14:12). Naslednjo točko je dobil Šempeter, zmago pa je z napadom in blok-avtom dosegel Jaka Petković (15:13).

Statistika