Ko se zmaguje, je življenje lepše

Šempetranski odbojkarji so minulo predčasno končano državno prvenstvo v drugi ligi končali na drugem mestu. To jim je v letošnji prineslo nastopanje v novoustanovljeni 1B ligi, v kateri bo osem ekip. S pripravami na novo sezono so pod vodstvom novega trenerja Klemna Hrastovca, ki mu pri delu pomaga Sebastijan Cilenšek, kondicijski trener pa je Miha Drobnič, so začeli 17. avgusta. Njihova edina okrepitev je nadarjeni, še ne osemnajstletni Tan Planinšek, ki je prišel iz Braslovč.

»Želeli smo si, da bi prišel še Matic Rojnik, ki se je na koncu odločil, da ostane v Črnučah. Glede na to, da študira v Ljubljani, ga popolnoma razumem,« je nerealizirano željo Šempetranov razkril njihov trener Klemen Hrastovec in nadaljeval: »Ker je jedro ekipo ostalo, z uigravanjem ne bi smeli imeti večjih težav, kar bi lahko bila ena od naših prednosti. Fantje so zdaj bolj ali manj v isti zasedbi že tri leta, dobro pa je tudi, da so naši mlajši igralci, ki so bili še lani neizkušeni in tudi telesno šibkejši, leto dni starejši, in če se malce pošalim, nekateri tudi, kakšen centimeter višji.«

Da pa igralci niso tudi težji, je poskrbel kondicijski trener Miha Drobnič. »Z Miho Drobničem zelo dobro sodelujeva. Natančno veva, kaj je njegovo delo in kaj je moje delo, o tem, da dela kakovostno pa priča tudi dejstvo, da v tem trenutku nimamo niti ene poškodbe. Že med počitnicami so igralci dobili individualne programe. Veseli me, da jih je večina tudi izvajala, tako da so že na prvi trening prišli dobro pripravljeni,« je z dozdajšnjim opravljenim delom zadovoljen Hrastovec.

Za Šempetrani sta že dve pripravljalni tekmi, na prvi so v Radencih premagali domačine s 3:2, na drugi pa so doma z Brezovico izgubili z 1:3. »Trenutno seveda igrajo vsi, bolj pa se bo približevalo prvenstvu, več bo igrala postava, ki naj bi nosila največje breme. Do začetka prvenstva načrtujemo še šest pripravljalnih tekem, tako da jih bo več kot dovolj, da bomo prvo tekmo v prvenstvu proti Žužemberčanom pričakali v dobri formi.«

V 1B. ligi bodo ob SIP Šempetru igrali še Radenci, Špan Brezovica, Fužinar SIJMetal, Pro Volley, Kekooprema Žužemberk ter lanskoletna prvoligaša Črnuče in Šoštanj Topolšica. To pomeni, da bo prav vsaka tekma derbi. »Odločitev vodstva OZS, ki se je odločilo za 1A in 1B ligo, je vsekakor dobra. Dejansko bo vsak konec tedna pomenil novo dokazovanje, kajti ekipe so tako izenačene, da bo težko napovedati izide. Že vsaka najmanjša napaka bo hitro kaznovana. 1B liga pa bo zanimiva tudi zato, ker bodo klubi iz lažje naredili preskok v 1A ligo, saj bodo za sabo imeli več izenačenih tekem. Zanimiva bo tudi za tiste igralce, ki se bodo bolj kot za odbojko odločili za službe, ob tem pa bi še naprej radi na dokaj visoki ravni igrali tudi odbojko,« meni trener Šempetranov, ki s svojimi varovanci načrtuje uvrstitev v zgornjo polovico lestvice.

»Treniramo in igramo zato, da bi zmagovali, kajti ko se zmaguje, je življenje lepše. Normalno je, da bodo prišli tudi porazi, in ko bo do njih prišlo, bomo v strokovnem vodstvu morali čim prej najti način, kako se dvigniti in spet začeti zmagovati. Tudi zato, ker ko se zmaguje, je tudi lažje trenirati. Zavedam pa se, da bo cilj težko doseči, kajti Šoštanjčani so se zelo okrepili, močnejši kot lani so tudi Radenci, ki so dobili Timoteja Franca in Jašo Ratkaija, na Ravne sta se vrnila, izkušena Jure Kasnik in Vasja Plesec. Ne smemo pa pozabiti tudi na Brezovico, ki je, podobno kot mi, leto dni starejša, tu je še Žužemberk s Primožem Vidmarjem, pa seveda Črnuče in mariborski Pro Volley. Skratka, v tej ligi bo vse možno, zato bo zelo pomemben začetek prvenstva. Ampak ne glede na vse bomo razočarani, če bomo slabši kot četrti,« je o ciljih Šempetranov dejal Klemen Hrastovec.