Koper, 13. november 2021

Luka Koper : SIP Šempeter 1:3 (23:25, 25:22, 15:25, 18:25)

OŠ Koper Koper, gledalcev 10, sodnika: Milojevič Mihajlo, Klinar Nejc

Odbojkarice SIP Šempetra so na tekmi 8. kroga Sport klub prve odbojkarske lige za ženske v Kopru premagale domačo ekipo Luka Koper s 3:1.

Domačinke so prvi set začele slabše in zaostajale že s 3:0, vendar so potem dobile 7 zaporednih točk. Pri čemer so veliko doprinesli odlični servisi koprskega centra Kovačič, uspešno pa je napadala Trobec. Do rezultata 9 : 5 za domačinke ekipa SIP Šempetra ni imela veliko možnosti, saj so Koprčanke diktirale tempo igre. Vendar so zaradi nekaj neprisiljenih napak in stopnjevanja igre na strani ekipe iz Šempetra kmalu vodile zgolj še za eno točko.  Rezultat je bil izenačen do rezultata 16 : 16. Koprčanke so nato pobegnile Šempetru za 3 točke in povedle z 19 : 16. Šempeter je nato znova izenačil na 19 : 19. Na strani Šempetra je bila razigrana v prvem setu Vidali na strani Kopra pa je najbolj izstopala Đukić. Šempeter je strl odpor Kopra in zmagal prvi set s končnim rezultatom 25 : 23.

Drugi set se je začel zelo izenačeno vse do rezultata 4 : 4. Nato je Šempeter povedel za dve točki. In s konstantno igro še povečal svojo prednost na 8 : 6. Vendar je Koper rezultat izenačil na 8 : 8 in tudi povedel za dve točki. Šempeter je prišel do izenačenja in vodstva za dve točki na račun igre brez napak in servisov Lekše. Na strani Kopra je z neubranljivim servisom Čopič izenačila rezultat na 12 : 12. Pri 14 : 12 je trener Kopra Stojakovič vzel time-out, kar je pripomoglo k izenačitvi rezultata na strani Kopra na 14 : 14. Tekma je bila še naprej izenačena in Koper je povedel z rahlo prednostjo z 20 : 17. Šempetrska dekleta so stopnjevala tempo igre in Koper se je moral močno potruditi, da je ohranjal prednost in na koncu tudi zmagal set z 25 : 22.

Tretji set se je ponovno pričel precej izenačeno (3 : 3), vendar je ekipa iz Šempetra kmalu povedla za 6 točk (9 : 3). Gostje so konstantno servirale in napadale, kar jih je pripeljalo do težko ulovljivega vodstva za kar 10 točk (14 : 4). Domačinke so ekipi Šempetra vzele še nekaj točk, vendar so jih gostje prevladale in set dobile z 25 : 15.

Četrti set se je začel z zgrešenim servisom in napadom Kopra (0 : 2), vendar je le-ta hitro izenačil rezultat. Uspešno je na strani Kopra servirala Kavčič. Koper je povedel s 5 : 3, vendar se jim je Šempeter z napadom Štampar približal na točko razlike in nato rezultat tudi izenačil na 6 : 6. Neprisiljene napake Kopra so Šempetru dale možnost, da je povedel za 3 točke (9 : 6). Domačinke so izenačile, vendar so bloki Gimpelj ekipi Šempetra prinesli vodstvo. Gostujoča ekipa je povedla še z dodatnimi petimi točkami (14 : 9). Za gledalce je bila najbolj atraktivna 36. točka tekme, ki pa so jo dobile gostje. Dekleta iz Šempetra so ohranjale prednost tudi v drugi polovici 4. niza vse do končne zmage pri rezultatu 25 : 18.

Statistika