Odbojkarice Nove KBM Branik so v prvem polfinalu s 3:0 premagale SIP Šempeter in se uvrstitve v veliki finale.

KBM Branik – SIP Šempeter 3:0 (16, 13, 21)

Nova KBM Branik: Milošič, Pogačar, Šalamun, Winkler, Knez, Bračko 6, Potokar 7, Gradišnik Klanjšček 11, Velikonja Grbac 12, Cikač, Galić, Lorber Fijok 12, Augustinovič 1. Trener: Bruno Najdič.

SIP Šempeter: Lukman, Božič 3, Koren, Črnila 7, Puckmeister, Vovk, Mihalinec 1, Vidali 7, Lipuš, Trbojevič-Ovčar, Lekše 8, Mazej, Štampar 5, Gimpelj 7. Trener: Beno Božič.

Polfinalni obračun med Novo KBM Branik, ki brani pokalno lovoriko iz sezone 2019/20, ter SIP Šempetrom so bolje začele Štajerke, ki so hitro prišle do vodstva s 3:0 in 6:3, prek Tali Lekše in Kaje Gimpelj pa so se Savinjčanke vrnile v igro (8:6). Predvsem Mirta Velikonja Grbac in Lorena Lorber Fijok sta bili zaslužni, da so bankirke povečale razliko na 14:9, ki je po izjemnem nizu točk le še narasla na 20:10. Zaključek je bil le še formalnost in čeprav so Šempetranke začele dosegati točke, so Mariborčanke slavile prepričljivo, s 25:16.

Drugi niz so odbojkarice Nove KBM Branik odprle z vodstvom s 7:0. Z dobrimi začetnimi udarci so še naprej pritiskale na šempetrske sprejemalke in Savinjčankam onemogočale organizacijo napadov. Do sredine niza, ko se je Beno Božič odločil za prekinitev, je prednost Mariborčank rastla. Brina Bračko je prebila obrambo tekmic za 17:7, prevlada bankirk pa se je nadaljevala vse do končnice, v katero so vstopile z enajstimi točkami naskoka, z 20:9. Za zaključno žogo je z dobrim servisom poskrbela Ajda Augustinčič, niz pa je z napadom za 25:13 končala Taja Gradišnik Klanjšček.

Tudi v tretjem setu smo spremljali podoben potek. Šempetranke so sicer povedle z 2:1, a so se Mariborčanke takoj zbrale in s serijo točk prišle do vodstva s 7:3, Loreni Lorber Fijok pa je nato uspel še as za 11:5, sledil je odmor na zahtevo Božiča. Po njem so njegove varovanke nekoliko dvignile raven igre, razlika se je zmanjšala na pet točk (16:11), a le za kratek čas. Pobudo so namreč spet prevzele Štajerke in prišle do osmih točk naskoka (20:12). Ko je že vse kazalo na prepričljivo zmago, so se Savinjčanke približale na 23:20 in 24:21, po napaki Šempetrank na servisu pa so se uvrstitve v finale zasluženo veselile odbojkarice Nove KBM Branik.

Statistika 

V boj za pokalno lovoriko se podajata Nova KBM Branik in Calcit Volley.

Za nami je prvi dan zaključnega turnirja Pokala Slovenije za sezono 2021/22. Potem, ko so odbojkarice Nove KBM Branik v prvem polfinalu s 3:0 premagale SIP Šempeter, so se uvrstitve v veliki finale veselile še odbojkarice Calcit Volleyja. Kamničane so v Hali Tivoli prepričljivo, s 3:0 (14, 12, 15), premagale ljubljanski OD Krim. Jutrišnji finale bo na sporedu ob 20.30 uri, z neposrednim prenosom na Sportklub 1.

Pred tem bo ob 14. uri moč spremljati moški polfinale med ACH Volleyjem Ljubljana in Salonitom Anhovo, ob 17. uri pa bo na sporedu še obračun med Calcit Volleyjem in Merkur Mariborom.

Povzetek OZS