Nadaljuje se odbojkarsko prvenstvo

Z jutrišnjo tekmo 12. kroga 1A. DOL za ženske med SIP Šempetrom in GEN-I Volleyem se bo po božično-novoletnem premoru in zaključnem turnirju Pokala Slovenije nadaljevalo državno prvenstvo.

Pri ženskah, kjer v prvenstvu že od samega začetka tekmuje vseh osem ekip, vključno z lanskima finalistoma, Novo KBM Branik in Gen-i Volleyjem, bo ta vikend na sporedu 12. krog. Z jutrišnjo tekmo v Šempetru ga bosta odprla tamkajšnji SIP Šempeter in Gen-i Volley, v soboto se bodo srečali ATK Grosuplje in Nova KBM Branik ter Luka Koper in Ankaran, tekma med Calcit Volleyjem in Formisom bo odigrana v ponedeljek, 27. januarja. V 1.A Sportklub odbojkarski ligi za ženske bo sicer odigranih 14. krogov, sledile bodo tekme v okviru modre skupine ter končnica.

Medtem, ko imajo Nova KBM Branik, Calcit Volley, Gen-i Volley in SIP Šempeter mesto v modri skupini praktično zagotovljeno, se bodo za še dve mesti borile ekipe ATK Grosuplje, Ankaran in Luka Koper, Formis bo zagotovo igral v zeleni skupini, v katero se bosta vključili tudi najboljši ekipi iz 1B. DOL. Trenutno sta to ŽOK G.S.V. Ptuj in Weiler Volley Zreče, do konca lige pa so sicer še trije krogi.

Povzetek – OZS