ODBOJKARSKO PRVENSTVO V 1. SPORTKLUB LIGI ZAKLJUČENO

Odbojkarska zveza Slovenije je odločila, da je letošnje državno prvenstvo v 1. Sportklub odbojkarski ligi zaključeno. Naslov slovenskih prvakov so osvojili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so prvaki postali že sedemnajstič in odbojkarice Calcit Volleyja, za katere je to četrtič.

Potem, ko je OZS prejšnji teden po izredni seji Predsedstva OZS in tekmovalno-registracijske komisije do nadaljnjega prekinila vsa uradna tekmovanja, so pri slovenski krovni odbojkarski organizaciji zdaj sprejeli še odločitev, da je prvenstvo v okviru 1. Sportklub odbojkarske lige za sezono 2019/20 zaključeno.

»Odločitev o prekinitvi vseh tekmovanj smo na Odbojkarski zvezi Slovenije sprejeli med prvimi in glede na razmere je bila tokratna odločitev, da s prvenstvom zaključimo, edino logično nadaljevanje. Tekmovanje smo uspeli pripeljati do faze, ko lahko precej realno določimo končni vrstni red. Za enak korak so se pred nami že odločile Nemčija, Avstrija, Švica, Finska, Estonija in Belgija. Po moji oceni smo kot krovna organizacija reagirali dobro in če bodo razmere vplivale tudi na preostala naša tekmovanja, bomo na OZS poskrbeli, da klubom oz. ekipam v naših ligah zagotovimo transparentnost nastopanja tudi v sezoni 2020/21« je pojasnil predsednik OZS Metod Ropret.

Moštva v elitni slovenski ligi so prvenstvo tako zaključila po rednem delu prvenstva in tekmah v modri oz. zeleni skupini, pred njimi je bila le še končnica. Slovenske prvake in prvakinje ter nosilce odličij so torej določile trenutne lestvice.

Šempetranke tretje

Odbojkarice SIP Šempetra so si tretje mesto pred začetkom končnice zagotovile z zmago v zadnjem krogu, ko so na gostovanju v Grosupljem premagale ATK Grosuplje. V četrtfinalu bi se morale Šempetranke pomeriti z Luko Koper, a je pred tem prišlo do prekinitve prvenstva.                                                                                                                                 Prvo mesto domačega prvenstva so tako osvojile odbojkarice Calcit Volleya, drugo pa odbojkarice Nove KBM Branik.

 

Ob, sicer predčasni osvojitvi tretjega mesta, se zahvaljujemo sponzorjem, navijačem in vsem, ki ste kakor koli pripomogli k velikemu uspehu našega kluba. Vemo, da v trenutnem času nobenemu ni lahko, a skupaj bomo z odgovornim ravnanjem in previdnostjo prebrodili vse prepreke in se zopet vrnili na šampionsko pot !

Avtor: OZS