Šempeter, 8. Maj 2022

Pokal Savinjske doline v Mali odbojki – DECATHLON OPEN 2022

V nedeljo, 8. maja. 2022 je Odbojkarski klub SIP Šempeter organiziral tradicionalni turnir v Mali odbojki »6. Pokal Savinjske doline – DECATHLON OPEN 2022« za deklice in dečke letnik 2009 in mlajše. V letošnji sezoni je turnir potekal ob sodelovanju Odbojkarske zveze Slovenij, predstavniki so si turnir tudi ogledali.

V Šempetru, Preboldu, Grižah, Žalcu, in Braslovčah je na petnajstih igriščih tekmovalo 70. ekip iz Slovenije. Skupaj je bilo aktivnih preko 750 mladih odbojkaric in odbojkarjev. Prav vseh 128. tekem, se je odvijalo v duhu fair-playa, zato je bil glavni cilj turnirja s tem že dosežen.  Igrala se je  zelo kakovostna odbojka, nagrajena z bučnim navijanjem staršev in navijačev posameznih ekip.

Pri deklicah je prvo mesto v konkurenci 36. ekip osvojila ekipa NOVA KBM Branik-vijolična, druga je bila ekipa Vital I, tretjega mesta se je veselila ekipa Prevalje I. Zmagovalec turnirja pri dečkih, kjer je sodelovalo 18. ekip, je bila ekipa Kekooprema Žužemberk, druga je bila ekipa MERKUR Maribor in tretja domača ekipa SIP Šempeter. V kategoriji začetniki, kjer je nastopalo 16. ekip je 1. mesto osvojila ekipa Prevalje II, 2. mesto ekipa Logatec II in 3. mesto domača ekipa ECE Šempeter.

Pokale in kolajne sta podelila predsednik odbojkarskega kluba SIP Šempeter Boštjan Pražnikar in direktor enote za šport ZKŠT Žalec Matej Sitar.

Tekme so sodili sodniki DOS Žalec in klubski sodnik OK SIP Šempeter. Vsi so svoje delo opravili zelo dobro.

V Šempetru so ponovno dokazali, da so odlični organizatorji in da se ne bojijo nobenega projekta, če pa je le ta podprt s številnimi pokrovitelji in donatorji, katerim se zahvaljujejo za pomoč,  je seveda delo še veliko lažje.

Na koncu turnirja se je vodja turnirja Sebastjan Cilenšek vsem udeležencem zahvalil za udeležbo, jim čestital za prikazano igro in borbenost in hkrati  vse skupaj povabil  na 7. mednarodni turnir » Pokal Savinjske doline 2023«, ki bo aprila ali maja prihodnje leto.

Ogled vseh rezultatov, končnih lestvic in fotografij je možen na spodnjih povezavah;

DEKLICE:

DEČKI: 

ZAČETNIKI:

FOTO GALERIJA: