Šempeter, 15. april 2023

Pokal Savinjske doline v Mali odbojki – SIP d.d. OPEN 2023

V soboto, 15. 04. 2023 je Odbojkarski klub SIP Šempeter organiziral tradicionalni 7. turnir v Mali odbojki »Pokal Savinjske doline – SIP d.d. OPEN 2023« za deklice in dečke letnik 2010 in mlajše.

V Šempetru, Preboldu, Grižah, Žalcu, in Braslovčah je na petnajstih igriščih tekmovalo 90. ekip iz Slovenije. Skupaj je bilo aktivnih preko 1000 mladih odbojkaric in odbojkarjev. Prav vseh 165. tekem, se je odvijalo v duhu fair-playa, zato je bil glavni cilj turnirja s tem že dosežen.  Igrala se je zelo kakovostna odbojka, nagrajena z bučnim navijanjem staršev in navijačev posameznih ekip.

Pri deklicah je v konkurenci 48. ekip prvo mesto osvojila ekipa Nova KBM Branik, druga je bila ekipa Formis, tretjega mesta pa se je veselila ekipa Prochrom Bled. Domača ekipa SIP Šempeter je zasedla končno 5. mesto.

Zmagovalec turnirja pri dečkih, kjer je sodelovalo 18. ekip, je bila ekipa FužinarSijMetalRavne, druga je bila ekipa ŠD Brezovica, tretja pa ekipa Merkur Maribor, domača ekipa SIP Šempeter je zasedla končno 4. mesto.

V kategoriji začetniki, kjer je nastopalo 24. ekip je osvojila 1. mesto domača ekipa SIP Šempeter II, 2. mesto ekipa Mislinja II in 3. mesto ekipa Vital IV.

Pokale in kolajne sta podelila strokovni vodja odbojkarskega kluba SIP Šempeter Sebastjan Cilenšek in pomočnica selektorja ženske kadetske reprezentance Mojca Božič.

Tekme so sodili sodniki DOS Žalec in klubski sodniki OK SIP Šempeter, svoje delo so opravili zelo dobro.

V Šempetru so ponovno dokazali, da so  odlični organizatorji in da se ne bojijo nobenega projekta, če pa je le ta podprt s številnimi pokrovitelji in donatorji, katerim se zahvaljujejo za pomoč,  je seveda delo še veliko lažje.

Na koncu turnirja se je vodja turnirja Sebastjan Cilenšek vsem udeležencem zahvalil za udeležbo, ter jim čestital za prikazano igro in borbenost in hkrati  vse skupaj povabil  na 8. mednarodni turnir » Pokal Savinjske doline 2024«, ki bo aprila ali pa maja prihodnje leto.

Končna lestvica

Foto galerija