Pred nami nadaljevanje prvenstva

V Sport klub prvi ligi za ženske se bo odigral 11. krog prvenstva v katerem bomo spremljali derbi med SIP Šempetrom in Calcit Volleyjem.

V Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske se bodo vsi dvoboji odvili v soboto. Ob 17. uri se bodo v športni dvorani Lukna ponovno pomerile odbojkarice Nove KBM Branik in Gen-I Volleyja. Ekipi sta se v letošnji sezoni srečali že trikrat. Tretja tekma se je odvila včeraj v Mariboru, kjer so Mariborčanke na povratni tekmi Pokala zmagale s 3:2 in si tako zagotovile nastop na zaključnem turnirju. V državnem prvenstvu so tudi v Novi Gorici zmagale Mariborčanke, takrat z 0:3.

Ob 18. uri sta na razporedu dve tekmi. V Grosuplju se bosta ponovno srečali ekipi ATK Grosuplje in OD Krim. Trenutno sta obe ekipi zbrali po devet točk. Na prvi medsebojni tekmi so Krimovke odpravile Grosupeljčanke v treh nizih. V Šempetru v Savinjski dolini pa bomo priča derbiju kroga, saj v goste prihajajo odbojkarice Calcit Volleyja. Calcit Volley je trenutno na prvem mestu s 24. točkami in tekmo manj, medtem ko so odbojkarice SIP Šempetra na odličnem drugem mestu s 23. točkami. Spomnimo se, da so Kamničanke edino tekmo v državnem prvenstvu izgubile doma (0:3) prav s Šempetrankami. Gostje se bodo v primeru zmage utrdile na prvem mestu, gostiteljice pa lahko z zmago celo prevzamejo vodstvo na prvenstveni lestvici. Tekma bo sigurno postregla z odlično odbojko, saj sta obe ekipi trenutno v zelo dobri formi.

Avtor: OZS