Šempeterske odbojkarje bo vodil Klemen Hrastovec

Odbojkarji SIP Šempetra so v predčasno končani sezoni v drugi slovenski ligi zaostali le za vodilnimi Radenci. V novi sezoni bodo tako igrali v novoustanovljeni 1B. ligi, v kateri bo, tako kot v 1A. ligi, osem klubov, na njihovi klopi pa bo dozdajšnji pomočnik prvega trenerja Sebastjana Cilenška, Klemen Hrastovec, ki je dolga leta nosil dres šempetrskega kluba. Do zdaj sta novinca obetavni libero Tan Planinšek iz Braslovč in po eni sezoni ne-igranja se na mesto organizatorja igre vrača Aleksander Vrenko.

Vodstvo SIP Šempetra je pred dnevi podaljšalo sodelovanje z Jernejem Vrhuncem, Jakom Udrihom, Borutom Markovičem, Gregorjem Hircijem, Damijanom Randlom, Aljažem Mrakom, Davidom Sternadom in Nikotom Majerjem, zdaj pa je rešilo tudi vprašanje prvega trenerja. Zaradi preobremenjenosti se z mesta prvega trenerja umika Sebastjan Cilenšek, ki ga bo zamenjal dozdajšnji pomočnik Klemen Hrastovec.

»S Cilenškom že toliko časa sodelujeva, resda da večinoma na relaciji trener – igralec, da natančno veva, kaj kdo razmišlja. Že lani sem bil njegov pomočnik, medtem ko bova letos vlogi zamenjala, toda ker nimam še licence, bo na tekmah uradno še vedno on prvi trener, sam pa bom v vlogi igralca. Ker ima Cilenšek veliko izkušenj z vodenjem prve ekipe, pa tudi z mlajšimi selekcijami, bom imel dobrega mentorja, zato me ni strah nove vloge,« je dejal 35-letni Hrastovec, ki ima za sabo dolgoletno igralsko kariero. Že kot 18-letni obetavni libero je igral za Calcit Volley, kjer je ostal tri leta, potem se je vrnil v Šempeter, igralsko kariero pa je nadaljeval v Murski Soboti, kjer jo je tudi končal, vmes pa je štiri leta spet igral za matični klub.

Z večino nosilcev igre je bil Hrastovec soigralec, ker pa je bil lani pomočnik trenerja, seveda pozna tudi preostale igralce. Poskrbel je tudi za prvo okrepitev.

»Ker sem igral na mestu libera, sem seveda najprej poskrbel, da smo se okrepili na tem mestu. V klub prihaja obetavni Tan Planinšek, ki še ni polnoleten, morda pa se bomo okrepili še z enim igralcem, toda tisti, s katerimi sem igral, vedo, da sem vedno od njih zahteval, da na igrišču dajo svoj maksimum. Na ta način so bili oni boljši, posledično tudi sam, predvsem pa je največ pridobila ekipa. Vedno sem raje zmagoval kot izgubljal in verjamem, da bom nekdanjim soigralcem in drugim lahko posredoval nekaj svojih izkušenj. Morda pa o določenih zadevah razmišljam drugače od njih, kar bo koristilo tudi njim. Vsekakor bo to nova izkušnja zame, se pa zavedam, da bom moral kot trener razmišljati za vseh dvanajst igralcev,« se izziva ne boji Hrastovec, ki pozdravlja odločitev vodstva Odbojkarske zveze Slovenije, ki bo v novi sezoni nekoliko spremenilo sistem tekmovanja. Tako bomo ob osemčlanski 1A ligi imeli tudi osemčlansko 1B. ligo.

»Mislim, da je to odlična poteza, kajti v zadnjih letih sta običajno deveta in deseta ekipa v prvi ligi po kakovosti skoraj vedno zaostajali, nekaj podobnega je bilo tudi v drugi ligi. Ampak glede na to, da že vse od časov, ko smo se prvič uvrstili na evropsko prvenstvo, naši najboljši igralci odhajajo v tujino, je to tudi normalno, saj slovensko gospodarstvo ni tako močno, da bi si klubi lahko privoščili kakovostne tujce. Z novim sistemom tekmovanja bo 1A. liga bolj izenačena, še bolj pa bo to veljalo za 1B. ligo, kjer bo resnično lahko vsakdo vsakogar premagal. Na ta način bodo pridobili tudi mlajši igralci, ki bodo morali vsako tekmo igrati na polno, s tem pa bodo tudi sami napredovali,« je prepričan novi trener SIP Šempetra, ki bo svoje varovance prvič zbral sredi avgusta. V novi sezoni pa je cilj, da se z njimi uvrsti v zgornjo polovico 1B. lige.