Šempetranke močnejše za Niko Markovič in Nino Kotnik

Čeprav so odbojkarske aktivnosti »zamrznjene«, pa to ne velja za vodstva klubov, ki že sestavljajo ekipe za novo sezono. Zelo aktivni so bili tudi v taboru odbojkaric SIP Šempetra, ki je že poskrbel za dve odmevni okrepitvi. Iz ZDA se vrača Nika Markovič, ki je z mladinsko reprezentanco leta 2015 osvojila srebrno kolajno, iz Calcit Volleyja pa se bo k tretjeuvrščeni ekipi minulega državnega prvenstva preselila Nina Kotnik.

»V klubu nismo sedeli križem rok, saj se zavedamo, da bo hitro prišla nova sezona, tretje mesto v žal nedokončani sezoni pa nam daje obvezo, da bomo še naprej konkurenčni. Ekipo želimo nekoliko osvežiti in dopolniti, zato smo se dogovorili z Niko Markovič, ki je končala študij na univerzi v Pittsburghu. Odločila se je, da bo eno sezono ostala v Sloveniji, nato pa bo morda nadaljevala svojo pot v tujini. Z njo smo dobili odlično korektorico, prav tako pa smo iskali novo moč na mestu sprejemalke. To smo našli v Nini Kotnik, ki je zadnji dve sezoni igrala za Calcit Volley. Mislim, da smo z njima dobili dve odlični igralki,« je dobro novico za navijače SIP Šempetra sporočil predsednik kluba Sebastijan Cilenšek, ki si želi, da bi večina igralk iz minule sezone ostala. Za zdaj je znano le, da bo Šempetranke zapustila Petra Vrhovnik, ki bo končala svojo bogato igralsko kariero.

 

Šempetranke so do tretjega mesta prišle predvsem zahvaljujoč zmagama nad GEN-I Volleyjem v gosteh in v ponovljeni domači tekmi z Novo KBM Branikom iz rednega dela sezone. Obe so dobile s 3:2.

»Tretje mesto je izenačenje največjega klubskega uspeha v zgodovini, saj smo bili tretji tudi leta 2012. Vseeno ostaja nekoliko grenkega priokusa, ker ni bila odigrana končnica. Zagotovo pa se je pokazalo, kako pomembna je prav vsaka tekma v državnem prvenstvu, vsi v klubu pa si bomo prizadevali, da bi še naprej ostali v vrhu slovenske odbojke. Mislim, da je bila naša ekipa na koncu zasluženo tretja, ne vemo pa, kaj bi bilo, če bi se igrala tudi končnica. Tega ne bomo nikoli vedeli,« je dejal Cilenšek.

Čeprav je bilo ob odločitvi predsedstva Odbojkarske zveze Slovenije s strani nekaterih klubov tudi nekaj negodovanja, zgodba še ni popolnoma zaključena, pa se je izkazalo, da se prvenstva preprosto ne bi dalo končati.

»Ob takšni odločitvi predsedstva OZS je normalno, da so bile določene ekipe bolj zadovoljne, druge manj. Ker smo vsi športniki, bi si seveda želeli, da bi to potrdili na igrišču, ampak glede na takratni položaj, je bila to edina pravilna odločitev, kajti najbolj pomembno je zdravje igralk in igralcev, trenerjev, gledalcev in vseh, ki se udeležujejo tekem. Dobro je to, da je do prekinitve prišlo po koncu modre skupine, tako da so vse ekipe odigrale redni del prvenstva, nato še modro skupino. Po devetnajstih odigranih tekmah je bila lestvica kar realna, je pa res, da tista pika na i z igranjem končnice je manjkala, vprašanje pa je, kdaj bi jo sploh lahko odigrali. Če želimo, da bomo imeli ekipe v evropskih pokalih, upam, da bo OZS lahko dokončno potrdila te rezultate, saj se je ekipa Nove KBM Branika pritožila.«

S tretjim mestom so si Šempetranke spet priborile pravico nastopa v evropskem pokalu Challenge. Ali jo bodo tudi izkoristile?

»Glede pokala Challenge se bom še malce zadržal. Evropska odbojkarska zveza je tako ali tako podaljšala rok za prijave, ki je s 15. maja prestavljeno na 19. avgust, tako da je še dovolj časa, da premislimo, kako in kaj. V klubu delamo na tem, da bi zagotovili finančna sredstva za igranje v Evropi, odvisno pa bo od tega, ali nam bo z dodatnimi pokrovitelji in z občino Žalec uspelo doseči dogovor, da bi dekleta nagradili z igranjem v Evropi. Letos smo v dveh krogih, kolikor smo jih igrali v pokalu Challenge, dokazali, da je v Šempetru odbojka doma in da si tudi odbojkarski navdušenci v Spodnji Savinjski dolini želijo gledati evropske tekme, kajti na obeh domačih tekmah je bila tribuna povsem polna,« si evropskih tekem tudi v novi sezoni želi predsednik SIP Šempetra Sebastjan Cilenšek, ki se po koncu epidemije poslavlja iz mesta predsednika ženskega kluba Sip Šempeter. Na njegovo mesto pa bo prišel uspešen podjetnik Boštjan Pražnikar direktor podjetja ISKRA AMS in ISKRA ESV. Sebastjan Cilenšek pa bo opravljal funkcijo direktorja kluba.