Na sedežu Odbojkarske zveze Slovenije je potekala podelitev medalj in pokalov najboljšim ekipam v 1. Sportklub DOL za sezono 2019/20. V sezoni, ki jo je sredi marca predčasno končala epidemija Covid-19, so Šempetranke v ženski konkurenci osvojile 3. mesto.

Podelitve v Črnučah so se udeležili predstavniki petih klubov, iz vrst Sipovk trener Beno Božič in kapetanka Majca Božič, pred poslopjem pa so se zbrale vse igralke in vodstvo kluba. Zbrane je nagovoril predsednik OZS Metod Ropret: “Najprej se vsem zahvaljujem za udeležbo. Žal mi je, da moramo podelitev pokalov izvesti na takšen način in v takšnih pogojih in ne na parketu, kot bi si seveda vsi želeli. Zgodilo se je nekaj, česar nismo mogli predvideti, a ne glede na vse ste te pokale in medalje osvojili zasluženo, saj ste se zanje trudili skozi celotno sezono. Ko smo se marca odločali, kaj storiti, še nismo povsem vedeli, kaj nas čaka. Morda se je ob tem tudi kdo čutil oškodovanega, a na koncu se je vendarle pokazalo, da smo se odločili prav. V imenu Odbojkarske zveze Slovenije vam čestitam za osvojena odličja, vsi skupaj pa se nadejamo tudi kakovostnemu prvenstvu v prihodnji sezoni.”

Sezona, čeprav krajša, kot bi si jo želeli, se bo z osvojitvijo tretjega mesto v Šempetersko odbojko zapisala z bronastimi črkami. Prvo mesto domačega prvenstva so osvojile odbojkarice Calcit Volleya drugo pa NKBM Branik, ki se podelitve medalj niso udeležile.

Več fotografij

Video