V EVROPSKIH POKALIH ŠEST SLOVENSKIH KLUBOV
Odbojkarska zveza Slovenije je Evropski odbojkarski konfederaciji (CEV) oddala prijave šestih slovenskih ekip, ki jih bomo v prihodnji tekmovalni sezoni lahko spremljali v evropskih pokalih, od tega dve ekipi v Ligi prvakov oz. Ligi prvakinj.

V boj za evropsko lovoriko se pri ženskah podajajo štiri ekipe. Slovenske prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik iz Maribora, bodo v sezoni 2019/20 igrale v elitni Ligi prvakinj, tokrat neposredno v skupinskem delu tekmovanja in ne več v kvalifikacijah. Novogoriški Gen-i Volley, ki je državno prvenstvo zaključil na drugem mestu, bo tekmoval v pokalu CEV, medtem ko bodo pokalne prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja iz Kamnik nastopile v pokalu CEV Challenge, v katerem bo sicer igral tudi Odbojkarski klub Spodnja Savinjska z ekipo SIP Šempeter.

Pri moških bosta v prihajajoči sezoni v evropskih tekmovanjih nastopili dve moštvi. Državni in pokalni prvaki, odbojkarji ACH Volley Ljubljana bodo znova tekmovali v Ligi prvakov, medtem ko se kamniški Calcit, ki je v minuli sezoni v državnem prvenstvu in v pokalnem tekmovanju osvojil srebro, podaja v pokal CEV Challenge.