SIP Šempeter – Ankaran 3:1 (-21, 18, 11, 18)

ŠD OŠ Šempeter, brez gledalcev, sodnika: Mihajlo Milojevič, Sanja Miklošič

V tekmi 14. kroga sta se med sabo pomerila domača ekipa SIP Šempeter, ki je trenutno na drugem mestu in ekipa Ankarana, ki zaseda sedmo mesto na prvenstveni lestvici.

Tekmo so bolje pričele gostje, ki so z varanim udarcem Trobec, napadom iz druge linije Petranovič , ter blokom Markežič povedle 2:5. Po napaki domače ekipe, ki je bila po napadu Valenčič v mreži, je domači trener vzel prvi odmor 4:8. Gostje tudi po odmoru držijo varno prednost in po napadu Trobec povedejo 7:13 za drugi odmor domačega trenerja. Šempetranke se po blokih Rituper, Črnila in Žnidar približajo 11:14. Po zaključeni žogi Lekše je na semaforju 15:17.Gostje ponovno povedejo za štiri točke po napaki v napadu domače ekipem 15:19. Domači trener je pri rezultatu 16:21 poskusil še z dvojno menjavo v igro poslal Božič Maša, Lakovšek, namesto Markovič , Mojca Božič. Sledili so dve točki 18:21 za prvi odmor gostujočega trenerja. Po varanem napadu Žnidar 21:24 je gostujoči trener vzel drugi odmor.  Na žalost Šempetrank pa je naslednji napad zaključila Markežič  za 21:25.

Drugi niz bolje pričnejo SIP-e, ki po napadu Lekše in Markovič povedejo 4:1. Po bloku Božič 6:1 je gostujoči trener vzel prvi odmor. Gostje se približajo po as servisu Markežič 7:4. Sledila je serija dobrih servisov Rituper 12:4. Gostujoči trener je po zaključenem napadu Črnile 13:5 vzel drugi odmor. Po odmoru gostje zaigrajo bolje v napadu in po dveh točkih Trobec in napaki v napadu Žnidar je domači trener vzel prvi odmor 14:9. Tako kot pred tem gostje, so tudi Šempetranke po odmoru zaigrale bolj odločno v napadu in po zaključenih napadih Markovič, Črnila, Lekše in Žnidar je bilo na semaforju 20:9. Za 22:15 je pri domači ekipi zaključila napad Lakovšek, ki je pred tem šla v dvojni menjavi v igrišče namesto Mojce Božič, Maša Božič pa namesto Markovič. Sledil je dober napad Dobrina in as servis Čotar za drugi odmor domačega trenerja 23:17. Niz je z uspešnim napadom zaključila Lakovšek 25:18 za izenačenje v nizih 1:1.

Tretji niz začnejo odločneje Šempetranke, ki po dveh blokih Lekše in napadu Rituper in Markovič povedejo 5:0 za prvi odmor gostujočega trenerja.  Po as servisu Markovič je bilo na semofarju 8:0 za drugi odmor gostujočega trenerja. Sip-e nadlajujejo odlično na servisu in napadu, ter po varanem napadu Mojce Božič vodijo 14:1. Domači trener je priložnost v nadaljevanju niza dal vsem igralkam iz klopi, ki so vrnile zaupanje z odlično igro. Po zaključenem napadu Koren so Šempetranke imele prvo zaključno žogo 24:7. Domači trener je po dveh točkah iz napada Petranovič in Dobrina 24:9 vzel prvi odmor. Po napaki na servisu gostujoče ekipe je niz pripadel Šempetrankam 25:11.

Četrti niz se je pričel izenačeno na obeh straneh smo videli tri uspešne napade 4:4. Gostje prvič povedejo za dve točki po dveh napadih Valenčič 4:6. Po bloku Petranovič gostje vodijo 8:10. Sip-e prvič povedejo v četrtem nizu po bloku Rituper in napadu Žnidar 12:10 za prvi odmor gostujočega trenerja. Sledila sta še dve točki za Šempetranke, ki so po bloku Lekše in napadu Lakovšek povedle 14:10. Po bloku Rituper 16:11 pa je gostujoči trener vzel drugi odmor. Sip-e vodstva niso več izpustile iz rok in po bloku Koren in zaključenem napadu Rituper 25:18, so se veselile zmage 3:1 v nizih in s tem so Sip-e trenutno prevzele prvo mesto na lestvici.

Statistika