SIP Šempeter – ATK Grosuplje 3:1

V tekmi zadnjega kroga rednega dela 1.A DOL za ženske sta se srečali ekipi SIP Šempeter in ATK Grosuplje. Z rezultatom 3:1 (-20, 20, 8, 16) so bile uspešnejše Sipe.

Dvorana ŠD OŠ Šempeter, gledalcev 90, sodnika Valentar Bernard, Stropnik Klemen.

Sip Šempeter: Lakovšek 10, Lekše 7, Božič Maša, Božič Mojca 2, Žnidar 18, Praunseis 3, Vrhovnik 4, Rituper 5, Črnila 18, Mazej  (L). Trener: Beno Božič.

ATK Grosuplje: Habjan (L), Pavič 9, Kogelnik 2, Trunkelj, Kobilica (L), Bevc 1, Ahlin 10, Kukman, Čotar 5, Lenart 1, Čož 6, Mijoč 14, Maček. Trener: Simon Krakar.

V tekmi zadnjega kroga rednega dela sta se srečali ekipi, ki bosta igrali v modri skupini. Tekme je tako odločala, koliko točk bo prenesla v modro skupino katera ekipa.

Prvi niz so bolje pričele gostje, ki so po dveh napadih Mijočeve in dobrih servisih Čotarjeve povedle z 1:4. Sipe so se približale po napaki na servisu Pavičeve (6:7). Sledila je še napaka v napadu gostujoče ekipe in prišlo je do prvega izenačenja na 7:7. Šempetranke so prvič povedle po as servisu Črnilove in bloku Žnidarjeve za 10:8. Sledilo je še odlično preigravanje Božičeve in as servis Črnilove za 12:8 in prvi odmor gostujočega trenerja. Gledalci so bili priča izenačenemu nadaljevanju, v katerem so se gostje po uspešnem napadu Mijočeve približale na 16:14. Po zaključenem napadu Vrhovnikove so povedle domačinke z 18:15. Gostje so po as servisu Pavičeve izenačile na 18:18. Po zaključenem napadu Mijočeve pa so gostje povedle z 18:19 za prvi odmor domačega trenerja. Po še enem zaključenem napadu Mijočeve so gostje povedle z 19:21 za drugi odmor domačega trenerja. Šempetranke so do konca niza naredile še dve napaki v napadu in za konec niza je poskrbela Mijočeva z zaključenim napadom (20:25).

Drugi niz so bolje začele Šempetranke, ki so po dobrem servisu Žnidarjeve povedle s 5:2. Po napadu Črnile so domače vodile z 8:5. Gostje se niso predale ter po bloku Lenartove in as servisu Čoževe izenačile na 8:8, zato je domači trener v igro poslal Lekšetovo namesto Vrhovnikove. Sledila je dobra servis serija za domače in Črnilova je povedla domačo ekipo v vodstvo z 12:9. Gostje so takoj izničile vodstvo in po trojnem bloku izenačile na 12:12. Sipe so ponovno povedle za dve točki po bloku Praunseisove (15:13). Sledili sta dve napaki gostij za vodstvo domačih z 18:14 in prvi odmor gostujočega trenerja. Po napaki v napadu Lekševe je domači trener vzel prvi odmor (20:16). Gostje so se ponovno približale po bloku Kogelnikove in napaki v napadu Črnilove (21:19) za drugi odmor domačega trenerja. Sledila je napaka na servisu Kukmanove in as servis Lakovškove za vodstvo Sip s 23:19. Niz je zaključila Lekšetova (25:20).

Tretji niz so ponovno bolje pričele Šempetranke, ki so po zaključenem napadu Lakovškove in bloku Praunseisove povedle s 5:1. Po varanem napadu Žnidarjeve in bloku Lekševe so domače povedle z 9:3. Gostujoči trener je vzel prvi odmor pri 12:4 po še enem bloku Črnilove. Na servisu je odlično nadaljevala Praunseisova in v napadu Črnilova za vodstvo domačih s 16:4. Niz je z varanim udarcem zaključila Žnidarjeve (25:8).

Četrti niz so bolje začele gostje, ki so po zaključenem napadu povedle z 2:4. Po dveh napakah v napadu gostij so domače povedle s 7:5. Ko so Šempetranke po as servisu Lekšetove povedle z 12:8, je gostujoči trener vzel prvi odmor. Po as servisu Črnilove in bloku Rituperjeve (17:10) je gostujoči trener vzel drugi odmor. Šempetranke vodstva niso več izpustile iz rok. Tekmo je z blokom zaključila Črnilova za 25:16.

Statistika: