Sip Šempeter – Calcit Volley  0:3 (-24, -20, -18)

V prvem krogu Sportklub prve odbojkarske lige – so lani tretjeuvrščene Šempetranke doma z 3:0 (24, 20, 18) izgubile proti aktualnim prvakinjam Calcit Volley-u.

Šempeter v Savinjski dolini – Dvorana OŠ Šempeter. Sodnika: Valentar (Prevalje), Mikošič (Maribor).

SIP Šempeter: Rituper 6, Mo. Božič 2, Koren, Črnila 7, Markovič 6, Mihalinec 3, Žnidar, Banko (L), Kotnik 7, Trbojevič-Ovčar, Ma. Božič, Lekše 8, Mazej (L), Lakovšek 5. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 2, Pogačar 2, P. Marušič 1, Š. Marušič 1, Vovk, Kostić 16, Boisa, Zatković 15, Janežič (L), Charuk 14, Jerala 2, Radišković 12, Guiggi. Trener: Aljoša Jemec.

Derbi kroga so bolje pričele Šempetranke, ki so po odličnih servisih Rituper in napadih Kotnik ter Lekše povedle s 4:0. Sip-e so nadaljevale odločno in po as servisu Kotnik povedle 7:2. Gostje so po napadu Zatkovič zmanjšale vodstvo domače ekipe na 7:4. Domačinke so po novem zaključenem napadu Rituper za vodstvo 11:5 prisilile gostujočega trenerja Jemca v prvi odmor. Kamničanke so po odmoru bolje nadaljevale in po dveh zaključenih napadih Kostić prišle do rezultata 12:8, Božič je posegel po prekinitvi. Gostje so po odmoru nadaljevale z dobrim servisom Polone Marušič, ki je na servisni črti zamenjala Zatkovič ter po uspešnih napadih Kostić in Radišković prvič izenačile na 12:12. Šempetranke so po zaslugi Lakovšek zopet povedle za dve točki, s 16:14. Kamničanke so poravnale na 17:17 in po točki Zatkovič ušle na 18:19 za drugi odmor domačega stratega. Sledili sta novi točki kamniške sprejemalke za 19:21, Božič se je odločil za dvojno menjavo in v igro sta odšli Maša Božič in Markovič. Po dveh zaključenih napadih Markovič in Rituper so gostiteljice prišle na 21:21. Kostićeva je poskrbela za vodstvo Gorenjk z 22:23, Črnila pa prek prvega tempa za izenačenje na 23:23. Šempetranke so še uspele  izenačiti na 24:24 po napadu Kotnik, nato pa je sledila napaka v domači obrambi in napad Zatkovič za 24:26.

Tako kot prvi niz so tudi drugega bolje pričele Šempetranke, ki so po napadih Kotnik in bloku Božič povedle s 3:0. Po napadu Charuk in Radišković je sledilo izenačenje na 3:3. Gledali smo zanimivo nadaljevanje in po dobrih začetnih udarcih Kotnik tudi rahlo prevlado domačink (10:7). Po odmoru na zahtevo Jemca se kamniška vrsta ni predala in je poskrbela za izenačenje na 11:11. Sledila sta še napad Kostić za prvo vodstvo Kamničank in napaka v napadu Lekše (11:13). Jemec je tako kot v prvem nizu na servis namesto Zatkovič poslal Polono Marušič, kar so gostje takoj izkoristile za vodstvo z 12:15. Pri domačih sta v igro vstopili Mihalinec in Markovič in Šempetranke so zaostanek zmanjšale na 15:16. Po dveh zaključenih napadih Radišković so gostje ponovno odšle na varno razdaljo, na 15:19 in sledil je drugi odmor domačega trenerja. Kamničanke so ohranjale razliko in si zaključno žogo priigrale pri 19:24. Sledila je prva točka Mihalinec v novem dresu, po njej je Jemec zahteval prekinitev. Drugo zaključno žogo je realizirala Kostić za zmago z 20:25.

Tretji niz se je začel izenačeno, po na obeh straneh po dveh zaključenih napadih za 3:3. Gostje so po dveh blokih Charuk povedle 5:7 za prvi odmor na zahtevo domače klopi. Kamničanke so nadaljevale z odlično igro Charuk v napadu, prek začetnih udarcev Kostić pa so prišle do hitrega vodstva s 5:11. Šempetranke so se po asu Markovič in zaključenem napadu Lekše približale na dve točki razlike (11:13), Jemec je reagiral s prekinitvijo. Po napaki na servisu Zatkovič je bilo na semaforju 14:16. Sledili sta dve točki Kamničank za 14:18. Po prestopu druge linije Mihalinec so gostje prišle do 17:21, pomagal ni niti drugi odmor Božiča. Kamničanke so po napaki domače ekipe v napadu dobile tretji niz z 18:25.

Izjava Beno Božič: “Vesel sem, da je otvoritvena tekma te sezone za nami. Po pričakovanjih se je pokazalo, da zaradi časovnih ovir naša ekipa še ni na pravem nivoju. S prikazano igro generalno nisem najbolj zadovoljen, saj smo dobro odigrali le prvo polovico prvega niza, nato pa so Kamničanke vsilile svoj način igre, mi pa smo jim skušali slediti. Prepričan sem, da če bi uspeli odigrati tako dobro, kot igramo na treningu, bi bil rezultat lahko precej drugačen. Na nas je, da v prihodnjem tednu formo iz treninga prenesemo tudi na tekmo. Vesel sem, da so priložnost dobile prav vse igralke. Nazadnje pa bi se osebno rad zahvalil Sebastjanu Cilenšku za odlično izpeljano organizacijo tekme v teh težkih razmerah.”

STATISTIKA