Sip Šempeter – Calcit Volley 1:3

V prvi tekmi 2. kroga modre skupine 1. A DOL za ženske je ekipa SIP Šempetra gostila Calcit Volley in izgubila z 1:3 (-18, 22, -22, -20).

Dvorana ŠD OŠ Šempeter, gledalcev 170, sodnika: Pevc Anton, Novak Gregor.

SIP Šempeter: Rituper 3, Mo. Božič 2, Črnila 6, Praunseis 5, Žnidar 1, Banko (L), Ma. Božič, Lekše 13, Mazej (L), Vrhovnik 5, Lakovšek 24. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley: Griljc, Mihevc 3, Pogačar 4, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk 9, Brulec Kostić 18, Zatković 15, Janežič (L), Charuk 20, Jerala, Kaker 5. Trener: Gregor Rozman.

V tekmi 2. kroga modre skupine smo videli izenačen začetek tekme (3:3).  Kamničanke so prvič povedle za tri po napadu in as servisu Charukove (5:8). Po še enem zaključenem napadu Kamničank pa je bil domači trener primoran vzeti prvi odmor (5:9). Charukova je nadaljevala servis serijo in po napadu Zatkovičeve so gostje vodile že z 12:5. Šempetranke so se po napadu Vrhovnikove približale na 8:12 za prvi odmor gostujočega trenerja. Na žalost domačih gledalcev je takoj sledila ponovna serija za Kamnik, domačinke so imele nemalo težav na sprejemu in po napadu Kostićeve so gostje povedle z 9:16 za drugi odmor domačega trenerja. Po dveh zaključenih napadih Lakovškove so se Šempetranke približale na 14:19 in gostujoči trener je vzel drugi odmor. Sipe se v končnici niza niso več uspele približati in niz se je zaključil na 18:25 po napaki v napadu Šempetrank.

Drugi niz so bolje pričele Sipe, ki so po napadu Lekševe in napaki Kostićeve povedle s 5:2. Sledil je še as servis Božičeve in gostujoči trener je vzel prvi odmor (6:2). Videli smo še blok Praunseisove za vodstvo Šempetrank s 7:2. Na nasprotni strani je takoj sledila serija točk po napadih Vovkove (7:5). Kamičanke so prvič izenačile po as servisu Vovkove za 8:8. Nadaljevanje je bilo izenačeno, vse do zaključenega napada Lekševe in Praunseisove, ko so domačinke ponovno povedle za tri točke (14:11). Po napaki v napadu Kostićeve pa je gostujoči trener vzel drugi odmor (15:11). Črnila je nadaljevala odlično na servisu in po bloku Božičeve so domače vodile s 17:11. Šempetranke so odlično nadaljevale in po zaključenem napadu Lakovškove je bil rezultat 19:12. Gostujoči trener je v igro na servis poslal Marušič Špelo in Kamničanke so se takoj približale po bloku Vovkove in napaki v napadu Lekševe (15:19) za prvi odmor domačega trenerja. Po as servisu Lekševe so domačinke povedle z 21:16. Gostujoče odbojkarice so se ponovno vrnile v igro po dveh blokih Charukove (21:19) in domači trener je vzel drugi odmor. Po napadu Zatkovičeve je bil rezultat prvič izenačen na 21:21. Po še enem zaključenem napadu Zatkovičeve gostje prvič povedejo z 21:22. Nato pa je sledila simulantka Lakovškove, ki je dosegla štiri točke zapovrstjo v napadu in zmago s 25:22 ter izenačenje v nizih.

Tretji niz so bolje začele gostje, ki so po dveh napadih Kostičeve in napaki Lekševe povedle s 5:1 za prvi odmor domačega trenerja. Domačinkam v napadu v začetku niza ni uspevalo popolnoma nič in po napaki v napadu so gostje vodile že z 9:3. Sledil je še as začetni udarec Vovkove za vodstvo gostij z 11:4 in domači trener je vzel drugi odmor. Po dveh zaključenih napadih in bloku Lekševe je bil rezultat 10:15. Sledil je dober servis Božičeve in blok Lekševe za 12:16 in prvi odmor gostujočega trenerja. Po dveh zaključenih napadih Lakovškove in as začetnem udarcu Lekševe so se domače vrnile v igro (15:17). Šempetranke so se popolnoma približale po dveh as servisih Lakovškove za drugi odmor gostujočega trenerja (19:19). Takoj so sledile tri točke za Kamničanke, ki so po dveh napakah v napadu domačink in napadu Zatkovičeve povedle z 22:19. Po bloku Črnile so se Sipe približale na 21:22, a na žalost domačih gledalcev je nato vajeti v svoje roke vzela Kostičeva, ki je zaključila dva napada in tretji niz je pripadel Kamničankam (22:25).

Na začetku četrtega niza so povedle gostje s 4:2 po zaključenem napadu Kostičeve. Šempetranke so znižale rezultat po as servisu Lekševe (4:5). Pri rezultatu 8:8 smo videli prvo izenačenje v tem nizu po napaki v napadu Zatkovičeve. Sipe so prvič povedle, ko je napad Kostičeve končal zunaj igrišča (10:9) za prvi odmor gostujočega trenerja. Po zaključenem napadu Lakovškove so domačinke prvič povedle (13:11). Na nasprotni strani so takoj sledile štiri točke, v katerih je dva bloka naredila Charukova za vodstvo Kamnika s 13:15 in prvi odmor domačega trenerja. Po bloku Vrhovnikove so se domače približale na 16:17. Takoj pa je na nasprotni strani z dvema zaključenima napadoma vrnila Zatkovičeva (16:19). Sledil je še as začetni udarec Pogačarjeve (16:20) za drugi odmor domačega trenerja. Sipe so zadnjič poskusile priti do preobrata po bloku Praunseisove za 20:23 in drugi odmor gostujočega trenerja. Šempetranke nato niso uspele več narediti preobrata in po lepi odbojkarski predstavi obeh ekip je tekmo zaključila Vovkova po bloku za 20:25.

Izjava po tekmi:

Beno Božič, trener SIP Šempetra: “Kar nekaj je razlogov, da danes nismo iztržili več. Vesel sem, da smo danes vsaj na trenutke delovali zelo dobro, kar je bila največja težava na prejšnji tekmi proti GEN-I, ko smo se mučili skozi celo tekmo. Izboljšali smo igro v bloku in obrambi, ampak po tem imeli težave na težkih žogah. Težave smo imeli s sprejemanjem, saj smo bili premalo natančni, da bi lahko bolj konstantno igrali v napadu, tako da nas tu čaka še kar nekaj dela.”

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Vedeli smo, da nam v Šempetru ne bo lahko, kar se je samo še enkrat več potrdilo. Od prve do zadnje točke smo morali igrati resno, brez popuščanja, brez padca v igri. Mi smo ga na žalost imeli v drugem nizu, ko smo po velikem zaostanku sicer ulovili domačinke, nato pa naredili dve, tri slabe odločitve in ta niz izgubili. Ampak ne smemo gledati zmagi v zobe, pomembne so tri točke, Šempetranke pa so odigrale dobro tekmo, kajti tudi v preostalih treh nizih so nam dihale za ovratnik, tako da smo morali resnično prikazati dobro igro, da smo strli njihov odpor.«

Avtor: SIP ŠEMPETER