SIP Šempeter : GEN-I Volley 3:1

V tekmi dvanajstega kroga 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi, ki sta trenutno tik pod vrhom lestvice. Videli smo zelo atraktivno odbojko na obeh straneh. Na koncu pa je zmaga ostala v Šempetru 3:1 (23, -22, 14, 18).

Dvorana ŠD OŠ Šempeter, gledalcev 170, sodnika Adrovič Iso, Perčič Dejan.

Sip Šempeter: Rituper 4, Božič Mojca 4, Črnila 4, Praunseis 5, Žnidar 23, Banko (L), Božič Maša, Lekše 2, Mazej (L), Vrhovnik 14, Lakovšek 11, Trener: Beno Božič.

GEN-I Volley: Sillah, Ferlinc 6, Goršek 3, Velikonja Grbac 5, Spanou 16, Forštnarič, Blažič Pia 4,  Kovac 22, Blažič Teja (L), Leben, Jovanović 3, Žigon. Trener: Tilen Kozamernik

V derbiju kroga, kjer sta se za trenutno tretje mesto na lestvici pomerila domača ekipa SIP Šempeter in GEN-I volley smo pričakovali enakovredno tekmo. V prvem delu tekmovanja se je tekma končala po petih nizih, zato so Šempetranke danes želele vrnit Goričankam za poraz v Gorice. Tekmo so bolje pričele gostje, ki so z dobrimi servisi povedle 4:8. V nadaljevanju so se domačinke približale na 7:9 po zaključenem napadu Lakovšek. Goričanke niso pustile, da se Šempetranke približajo bližje kot na dve točki in po napadu Kovač so povedle 9:12. Sip-e se prvič približajo na točko po bloku Božič 11:12. Prvo izenačenje smo videli po zaključenem napadu Lakovšek 13:13. Gostje so se vrnile takoj v varno vodstvo po bloku Ferlinc in slabem napadu Praunseis 14:17. Po varanem napadu Vrhovnik smo videli ponovno izenačenje 18:18 in prvi odmor gostujočega trenerja. Šempetranke so prvič povedle po odličnem servisu Vrhovnik 20:19. Gostje je v igri držala Kovač in Spanou, ki so zaključile zadnje tri napade in rezultat je bil 22:22. Po zaključenem napadu Žnidar za 23:22 drugi odmor vzame trener gostij. Sledila je napaka v napadu Spanou in domačinke so povedle 24:22. Kovač še vedno neustavljiva v napadu za Goričanke zniža rezultat na 24:23 za prvi odmor domačega trenerja. Vrhovnik po odmoru takoj izkoristi prvi napad in po varanem udarcu zaključi niz 25:23 za SIP-e.

Drugi niz se je začel izenačeno, na obeh straneh smo videli požrtvovalno igro v obrambi in po več izmenjavah v napadu so gostje prvič povedle 2:4, po napaki domače ekipe v napadu. Gostje ki so se razigrale v napadu Spanou in bloku Ferlinc povedejo 3:7. Šempetranke se ponovno približajo po bloku Lakovšek 5:7. Na žalost domačink pa je sledila serija na servis Ferlinc za vodstvo Goričank 6:11 in prvi odmor domačega trenerja. Sip-e se niso predale in po odličnih obrambah libera Banko in najdaljši točki na tekmi, ter zaključenem napadu Črnile se približajo na 11:13 za prvi odmor gostujočega trenerja. Gostje že v naslednji menjavi dobijo dve točki 11:15 za drugi odmor domačega trenerja. Goričanke držijo varno razliko do končnice niza in po napadu Blažič povedejo 16:20. Domačinke še zadnjič zapretijo po dobrih servisih Črnile 21:24 za drugi odmor gostujočega trenerja. Žal pa lovljenje ni uspelo, kajti po napaki v napadu Lekše so Goričanke izenačile 22:25.

Tretji niz bolje začnejo domače igralke, ki po seriji odličnih servisov Žnidar in napadu Vrhovnik povedejo 5:2 za prvi odmor gostujočega trenerja. Gostje po napadu Kovač in Spanou prvič izenačijo na 7:7. Sip-e se niso strinjale z izenačenju in po napadu Žnidar in dveh napakah gostujočih igralk Šempetranke povedejo 13:8 za drugi odmor gostujočega trenerja. Na servisu je še vedno bila Vrhovnik, ki je začela odlično serijo in tako je tudi nadaljevala po njenem dobrem servisu in napadu Žnidar ter Rituper vodijo domačinke že 16:8. Gostje se niso več vrnile v igro in Sip-e po varanem napadu Vrhovnik zmagajo niz 25:14.

Četrti niz se je ponovno začel izenačeno, na obeh straneh smo videli odlične napade in napake za 4:4.  Domačinke povedejo prvič za dve po bloku Vrhovnik 6:4, ampak takoj sledita dva zaključena napada Kovač za izenačenje 6:6. V nadaljevanju smo gledali izenačeni niz, kjer so Šempetranke po dveh  napadih Žnidar povedle 12:9. Gostje že v naslednji rotaciji zmanjšajo na 12:11. Z znižanjem se ne strinja Žnidar, ki po napadu in dobrem servisu povede Šempeter na 14:11 za prvi odmor gostujočega trenerja. Žnidar še nadaljuje odlično na servisu in po dveh servisih povedejo 16:11. Po napaki Kovač v napadu pa že 17:11 za drugi odmor gostujočega trenerja. Sledila je še ena atraktivna točka, ki jo zaključila v domačo korist Lakovšek 18:11. Gostje se približajo po napadih Spanou in Kovač na 23:17. Domačinke si po napadu Rituper zagotovijo prvo zaključno žogo 24:17 na tekmi. Tekmo pa je zaključila Žnidar  z odličnim napadom in zmago 25:18.

Statistika