SIP ŠEMPETER – LUKA KOPER 3:1 (18,19,-12,20)*

V 8. krogu 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi SIP ŠEMPETER in LUKA KOPER, ki se borita za vstopnico v modro skupino. Tekmo so boljše zaključile SIP-ovke, ki so se tako veselile pomembne zmage.

Dvorana ŠD OŠ Šempeter, gledalcev 140, sodnika Rožej Marko, Valentar Bernard.

Sip Šempeter: Lakovšek 20, Lekše15, Božič Maša, Božič Mojca 4, Žnidar 14, Praunseis 5, Banko (L), Rituper 2, Črnila 5, Mazej  (L), Vrhovnik 2, Trener: Beno BOŽIČ.

Luka Koper: Primik, Đukić 2, Raič 4, Bernardi (L), Suljić, Lucas 21, Letnik 4, Kolbl 4, Simčič (L), Jovič 2, Pavlovič 2, Cvetanovič 17. Trener;  Dragan Grmača.

V tekmi osmega kroga, sta se med sabo pomerili ekipi, ki želita v drugem delu sezone igrati v modri skupini. Zato je današnja tekma bila zelo pomembna za obe ekipi. Tekmo je bolje pričela domača ekipa, ki je po odličnih servisih Mojce Božič in bloku Praunseis povedla 5:2 in gostujoči trener je vzel prvi odmor. Božič je nadaljevala serijo odličnih servisov in po zaključenem napadu Lakovšek SIP-e povedejo 8:2. Koprčanke se niso strinjale s odličnim začetkom Šempetrank in takoj po dobri servis seriji Cvetanovič zmanjšajo zaostanek na 8:5.  Domačinke nadaljujejo slabo na sprejemu in po AS servisu Lucas je domači trener vzel prvi odmor 10:8. Po odličnem bloku Božič Mojce domačinke povedejo 13:9. Lekše po zaključenem napadu iz treh metrov povede domačinke v vodstvo 15:11. Po napadu Cvetanovič pa so domačinke povedle že 16:11. Sledil je servis v avt in AS servis Žnidar za vodstvo 18:12 in drugi odmor gostujočega trenerja.  Gostje se niso predale in po odličnem bloku Letnik se približajo na 20:16. Gostje se niso več vrnile v igro in po bloku Lakovšek zmagale niz 25:18.

Drugi niz se je začel izenačeno 3:3 po servis napaki Đukič. Sledil je odličen napad in dva as servisa Lakovšek za vodstvo domačih 8:4 in pri Kopru je v igro prišla Kolbl namesto Letnik.  Po as servisu Kolbl se gostje približajo na 8:6. Na nasprotni strani pa je vrnila AS servis Lekše in SIP-e so vodile 10:6 za prvi gostujoči odmor. Po dolgi izmenjavi in odličnih obrambah na obeh straneh je podajalka Jovič naredila dvojno podajo za domače vodstvo 12:8 in gostujoči trener je v igro poslal drugo podajalko Pavlovič. Menjava se je takoj obrestovala saj so gostje po zaključenem napadu Lucas približale na 12:11 in sledil je prvi odmor domačega trenerja. Po as servisu Cvetanovič so gostje izenačile na 13:13. Šempetranke se niso strinjale z izenačenjem in po dveh napadih Lakovšek in Lekše povedejo 17:13 za drugi odmor gostujočega trenerja. Pri rezultatu 18:15 je v igro pri domačih namesto Praunseis prišla Rituper. Na servisu pri Kopru pa je bila Đukič, ki je po skok AS servisu približala Koprčanke na 18:16 in drugi odmor domačega trenerja. Sledila je končnica, kjer so domačinke po napadu Lekše povedle 20:17. Po bloku Lekše in vodstvu 22:17 je gostujoči trener v igro nazaj poslal prvo podajalko Jovič in pri 23:17 še sprejemalko Letnik. Niz je zaključila Žnidar z odličnim napadu 25:19.

Gostje začnejo tretji niz odločno in po AS servisu Cvetanovič povedejo 1:4. Nato smo videli dve najdaljši točki na srečanju, po odličnih obrambah in napadih na obeh straneh, pa so obe točki pripadle Koprčankam in vodstvo 1:6 , ter prvi odmor domačega trenerja. Koprčanke so nadaljevale odlično in po as servisu Lucas povedejo 4:10, pri domačinkah pa je v igro vstopila Vrhovnik namesto Žnidar. Pri rezultatu 6:10 smo videli prvi odmor gostujočega trenerja. Takoj po odmoru pa so domačinke naredile tri napake v napadu in po še eni zaključeni žogi Cvetanovič so gostje povedle 6:14. Sledila je še napaka na podaji Maše Božič, ki je vstopila v igro pri 6:12 in gostje so vodile 6:15 za drugi odmor domačega trenerja. Šempetranke se niso več vrnile v igro in po napaki v bloku Lekše je niz pripadel Koprčankam 12:25.

Začetek četrtega niza je bil izenačen na obeh straneh, v napadu sta prednjačili Cvetanovič na eni strani in na drugi strani Lakovšek, ki je po zaključenem napadu povedla domačinke v vodstvo 5:4. Sledil je še odličen blok Črnile za vodstvo 6:4 in prvi odmor gostujočega trenerja. Po še enem odličnem bloku Črnile so domačinke povedle 8:4. Gostje se niso predale in po napaki v napadu Lakovšek in napadu Cvetanovič približale  na 12:11. Pri gostjah je v igro na servisu namesto Đukić vstopila Primik in videli smo prvo izenačenje v četrtem nizu  na 14:14. Sledilo je preigravanje Mojce Božič in as sevis Lakovšek za domače vodstvo 17:14. Po odličnem servisu Lekše domačinke povedejo 19:15 in gostujoči trener je vzel drugi odmor. Pri rezultatu 20:16 pri domačinkah v igro vstopi Vrhovnik namesto Lekše in sledil je dober sprejem Vrhovnik za zaključen napad Žnidar 21:16. Gostje se niso predale in po dveh odličnih servisih Raič se približajo na 22:19 in domači trener je vzel prvi odmor. Sledil je še en dober servis Raič za znižanje na 20:22. Nato pa je Žnidar odlično preigrala gostujočo obrambo za 23:20.  Tekmo je zaključila z dvema napadoma Lakovšek 25:20 za pomembno zmago Šempetrank v borbi za modro skupino.

Beno Božič; Pomembnost tekme je vzela vso lepote le te, saj smo spremljali izredno povprečno odbojko. Sicer sem pričakoval majhen padec v igri, saj smo med tednom naredili velik korak proti F4 pokala Slovenije in so punce očitno z glavami še na prihodnjih tekmah. Očitno nas v prihodnjih dneh čaka veliko dela, da igro vrnemo na želeni nivo.

 

 

Avtor: SIP ŠEMPETER