Šempeter, 23. december 2020

SIP Šempeter – OD Krim 3:0 (20, 16, 9)

ŠD OŠ Šempeter, brez gledalcev, sodnika: Valentar Bernard, Juraja Nina

V zaostali tekmi 12. kroga sta se med sabo pomerili domača ekipa SIP Šempeter, ki je trenutno na drugem mestu in ekipa OD Krim, ki zaseda šesto mesto na prvenstveni lestvici.

Tekma se je začela izenačeno, na obeh straneh smo videli po dva uspešna napada (3:3). Šempetranke so povedle za dve točki po uspešnem napadu Markovičeve in Žnidarjeve za 7:5. Gostje so nato po napadu iz prvega tempa Mohorič Katjuša izenačile na 8:8. V nadaljevanju niza so SIP-e prvič povedle za tri točke po uspešnih napadih Markovičeve in Lekšetove za prvi odmor gostujočega trenerja (14:11). Gostje so takoj po odmoru izenačile po uspešnih napadih Kavčičeve in Blažičeve (14:14). Šempetranke so po napaki v napadu Blažičeve povedle s 17:15 za drugi odmor gostujočega trenerja. Po odmoru je sledil še uspešen blok Rituperjeve in točka v napadu Markovičeve za 19:15. Gostje so takoj znižale vodstvo in po uspešnem bloku Mohorič Julije za 19:17 smo videli prvi odmor domačega trenerja. Sledila je končnica niza, kjer so SIP-e povedle s 24:19 po dveh uspešnih napadih Žnidarjeve in napaki v napadu Bavdaževe. Niz se je končal z napako v napadu gostujoče ekipe (25:20).

Drugi niz so bolje pričele gostje, ki so po uspešnem napadu Bavdaževe, napaki v napadu domače ekipe in as servisu Bavdaževe povedle z 1:5. Po še enem uspešnem napadu gostujoče ekipe za 2:7 je domači trener vzel prvi odmor. Šempetranke so se približale po dveh as servisih Žnidarjeve, uspešnem bloku Črnile in uspešnem napadu Markovičeve za 7:8 in prvi odmor gostujočega trenerja. SIP-e so po odmoru odlično nadaljevale v bloku in napadu, kjer smo videli dve točki Markovičeve in eno Kotnikove za 10:8. Sledila je še ena domača serija, kjer je po dveh as servisih Markovičeve ter uspešnem bloku Kotnikove in Božičeve semafor kazal 15:10. Serijo je uspešno nadaljevala Žnidarjeva z uspešnim napadom, sledila je še napaka gostujoče ekipe pri podaji za 17:10 in drugi odmor gostujočega trenerja. Domači trener je v nadaljevanju niza dal priložnost vsem igralkam iz klopi, saj se gostje niso uspele več približati. Niz je zaključila Žnidarjeva z uspešnim napadom (25:16).

Tretji niz so bolje začele Šempetranke, ki so po bloku Črnile in napadu Žnidarjeve povedle s 6:2. Po točki v napadu Kotnikove in as servisu Črnile za 9:4 je gostujoči trener vzel prvi odmor. SIP-e so nadaljevale dobro v bloku in napadu, kjer sta dva bloka dosegli Kotnikova in Božič Mojca, po varanem udarcu Rituperjeve za 14:6 pa je drugi odmor vzel gostujoči trener. Gostujoči trener je v nadaljevanju poskušal z menjavami, vendar so razigrane Šempetranke prevladovale v napadu in na servisu (20:6). Tako je lahko ponovno domači trener na koncu niza dal priložnost za igro vsem igralkam iz klopi. Prvo zaključno žogo je za domače priborila Korenova z uspešnim blokom za 24:8. Tekmo pa je zaključila z uspešnim napadom Žnidarjeva (25:9).

 Statistika