SLOVENIJA JE V LJUBLJANI IGRALA ODBOJKO

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je v okviru priprav na septembrsko evropsko prvenstvo za moške danes v središču Ljubljane izpeljala prireditev, ki je obeležila 99 dni do začetka prvenstva, hkrati pa se je pred Mestno hišo zableščal povsem nov pokal za evropskega prvaka. Prireditve so se udeležili tudi mladi Šempetrani.

Predsednik OZS Metod Ropret in ambasador EuroVolleyja Tomi Šmuc sta pred Mestno hišo predstavila pozlačen pokal, ki so ga šele pred nekaj dnevi izdelali v podjetju GDE Bertoni v Milanu. Pokal bo v prihodnjih dneh glavni magnet promocijske turneje Trophy Tour po osnovnih šolah širom Slovenije, kamor bo potoval z nekaterimi našimi odbojkarskimi reprezentanti. V Šempetru bo prireditev v četrtek 06. junija, v ŠD OŠ Šempeter ob 10.30.  Konec junija se bo pokal preselil še v druge države gostiteljice EuroVolleyja 2019, njegov končni cilj pa je seveda Pariz, kjer ga bo 29. septembra ponosno dvignil kapetan novih evropskih prvakov.

 

Poleg predstavitve pokala, ki je že ovekovečen na tisočerih fotografijah tako odbojkarskih zanesenjakov kot naključnih mimoidočih turistov, so veliko zanimanja poželi tudi odbojkarsko obarvani trgi v središču Ljubljane, saj so organizatorji EuroVolleyja 2019 na Mestnem, Pogačarjevem, Kongresnem, Gornjem in Novem trgu postavili 99 mini odbojkarskih igrišč. Igralo je staro in mlado, odbojkarske žoge so švigale levo in desno, tudi vreme je vzdržalo in »priprave na EuroVolley so v polnem teku in vse je kul!« kot se je izrazil predsednik OZS Metod Ropret.

Posnetek POP TV – v ozadju mladi Šempetrani