Šoštanj, 04. december 2021

Šoštanj Topolšica – SIP Šempeter 3:1 (25:27, 25:13, 25:21, 25:17)

ŠD Šoštanj, gledalcev 50, sodnika: Valentar Bernard, Stropnik Klemen

Odbojkarji Šoštanja Topolšice so v 10. krogu 1.B DOL gostili SIP Šempeter in zmagali 3:1.

Šoštanj Topolšica: Pitakoudis 8, Robida 27, Kugovnič (L)1, Podobnik 2, Rotar 23, Pavič, Stojanov 2, Leva 1, Menih (L), Ramšak, Koren, Podričnik 10, trener: Kedačič Zoren

SIP Šempeter: Planinšek, Hribernik (L), Špes-Podbregar 1, Markovič 4,  Majer (L), Novak, Marovt 10, Vrhunc, Hirci 8, Detela 12, Sternad 2, Mrak 7, Hrastovec, Trener: Simon Božič

V 10. krogu 1. B lige smo v športni dvorani Šoštanj spremljali vedno zanimiv šaleško-savinjski obračun. Prva medsebojna tekma v sezoni 2021/2022 se je nekoliko presenetljivo, a zasluženo končala z zmago Šempetra s 3:0. Tokrat pa so Šoštanjčani izkoristili prednost domačega terena in priši do osme zmage. S tem zasedajo drugo mesto na lestvici s točko zaostanka za ravenskim Fužinarjem, Šempetrani pa so na četrtem mestu.

Gledalci so v prvem nizu spremljali zelo izenačen dvoboj, nobena od ekip si ni priigrala visoke prednosti, temveč sta se izmenjevali v vodstvu. Po napaki na servisu Denisa Robide so do prve zaključne točke prišli Šempetrani, a so v naslednjem napadu naredili napako. Gostje pa so po napaki domačinov vendarle izkoristili zaključno točko (27:25) in povedli z 1:0 v nizih.

V drugem nizu je domači trener Zoran Kedačič posegel po menjavi, in sicer se je Denis Robida s sprejemalca preselil na mesto korektorja, na sprejemu pa je ob Boru Jeseju Rotarju zaigral še Tine Podričnik. Menjava se je domačim obrestovala, saj so že na začetku niza povedli z 9:3, predvsem po zaslugi odlične igre v napadu pa so niz prepričljivo dobili s 25:13.

Tudi v tretjem nizu so bili domačini ves čas v prednosti, gostje iz Šempetra so se se po napaki Šoštanjčanov v napadu sicer približali na 23:21, niz pa je po dveh zaporednih uspešnih napadih zaključil kapetan Denis Robida. Ta je v četrtem nizu skupaj z Rotarjem uspešno vodil napad domačih, ki so hitro povedli za šest točk 13:7. Za največjo razliko pa je s serijo uspešnih servisov poskrbel Robida, pri rezultatu 21:12 pa je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma.

Pri Šoštanjčanih sta največ točk dosegla Robida, in sicer 27, od tega kar 5 asov, ter Rotar, ki jih je dodal 22. Pri gostih je bil najbolj učinkovit korektor Jernej Detela z 12 točkami.

Statistika