POKAL CHALLENGE, ŽENSKE, KVALIFIKACIJE, 2. KROG (PRVE TEKME)

 Za začetek jih čaka slovaška ovira

 Odbojkarice SIP Šempetra bodo med slovenskimi klubi, ki jih bomo letos spremljali v elitni ligi prvakov in v evropskih pokalih, prve stopile na parket. V drugem krogu kvalifikacij za pokal CEV Challenge se bodo že v sredo pomerile s slovaškim VTC Pezinokom. Povratna tekma bo čez 14 dni na Slovaškem.

Šempetranke v letošnji sezoni nastopajo le v državnem prvenstvu, medtem ko vsa preostala moštva, ki bodo Slovenijo zastopala v evropskih pokalih, tekmujejo tudi v srednjeevropski ligi.

Izkupiček Savinjčank sta dve zmagi in dva poraza, trener Beno Božič pa je pred jutrišnjo tekmo s Pezinokom precej optimističen: “V letošnjem prvenstvu smo v praktično že dobljenih nizih večkrat uspeli premagati sami sebe in to je, ob nekoliko slabšem sprejemu, trenutno naša največja težava. Pozna se nam, da smo pred sezono precej pomladili ekipo, ob tem je kariero zaključila Petra Vrhovnik, s katero smo izgubili rutino in sigurnost in vse to je težko nadomestiti čez noč. Z ekipo zdaj delamo na dolgi rok in mislim, da imamo velik potencial. Treba bo veliko delati, potrebujemo čas in tudi izkušnje. Ne glede na to se s Slovakinjami lahko kosamo, vsaj glede na posnetke, ki jih imamo. Če bomo uspeli igrati na visoki ravni, kar smo letos nekajkrat že, se lahko uvrstimo v naslednji krog.”

Tudi kapetanka SIP Šempetra, Mojca Božič, meni, da Slovakinje niso nepremagljive: »V prvenstvu smo zdaj odigrali nekaj tekem, pokazale so se naše prednosti in naše slabosti, ekipa je malenkost spremenjena od lanskega leta, nekatere igralke so odšle, priključile so se nam mlajše odbojkarice. Zavedamo se, da se bomo morale za zmago zelo potruditi, video analiza nas še čaka, a po besedah trenerja nasprotnice niso nepremagljive in proti njih lahko razvijemo svojo igro. Za Šempeter je po svoje uspeh že to, da sploh lahko nastopamo v evropskem pokalu in veselimo se jutrišnjega dne, saj so v klubu pripravili pravi praznik odbojke. Za naš klub je to nagrada za preteklo dobro delo, o rezultatu pa je težko govoriti.«

Slovakinje so v domačem prvenstvu odigrale šest tekem in le enkrat izgubile. Trenutno zasedajo drugo mesto v slovaškem prvenstvu.