Znane finalistke med kadetinjami

Za kadetinjami je izredno naporen vikend, saj so bile tudi v tem tednu aktivne tako v soboto kot v nedeljo, nekatere ekipe so v dveh dneh odigrale kar šest tekem, na koncu pa smo dobili finalistke.

Ta vikend so največ znanja in kakovosti znova prikazale mlade odbojkarice Braslovč in Vitala Ljubljane, ki ostajajo še edine neporažene v letošnjem kadetskem prvenstvu. Na turnirju v Šempetru so igralke Braslovč uspele obe tekmi zmagati z 2:0. Najprej so bile boljše od ekipe ATK Grosuplje in nato še od ekipe SIP Šempeter. Vendar prvi poraz v sezoni Savinjčank ni vrgel iz ritma, na odločilni tekmi, ki je prinašala vstopnico na finalni turnir, so zanesljivo dokazale svojo kakovost in prepričljivo slavile proti ekipi Luke Koper.

Še bolj razburljiv turnir in izredno izenačeni obračuni pa so se istočasno odvijali v Ljubljani. Na prvi tekmi so bile igralke Vitala Ljubljane z 2:0 boljše od ekipe Formisa. Nova KBM Branik pa je pokazal premoč nad ŽOK Triglavom Kranj. Prava poslastica je bila tekma za prvo vozovnico za finale med Novo KBM Branik in Vitalom Ljubljana. Prvi niz je pripadel Štajerkam, ko sta se razigrali Taja Gradišnik Klanjšček in Isa Ramić. V drugem nizu pa so Vitalovke uspele prilagoditi svojo igro v obrambi in izenačile na 1:1. Domačinke so nadaljevale z odlično igro v obrambi in napadu in se zasluženo veselile napredovanja v finale. Mariborčanke so se znašle v težkem položaju, saj so morale po porazu spet strniti vrste in se pomeriti z odličnimi vrstnicami Formisa. V prvem nizu jim je uspelo zmagati, v drugem pa so Rogožanke prikazale res lepo in tudi raznovrstno igro v napadu. Le-te pa Formisu ni uspelo prenesti v odločilni niz, na obeh straneh je bila že opazna utrujenost igralk, napredovanja v finale so se na koncu razveselile Mariborčanke.

Vir – OZS