GEN-I Volley – SIP Šempeter 3:0 (25, 24, 23)

25 September 2020

OŠ M.Štrukelj, Nova Gorica  (Gledalcev 30)

Sodnika: Milojevič Mihajlo – Perčič Dejan

Odbojkarice GEN-I Volleyja so po pravi srhljivki prišle do prve zmage sezone in prvih treh točk, potem ko so v treh nizih ugnale SIP Šempeter. Vsi trije nizi so se končali na razliko, zato bi se lahko obračun obrnil tudi povsem drugače.

Prvi niz so nekoliko bolje začele gostje, ki so povedle s 4:1, a so jih domače igralke hitro ujele. V napadu se je razigrala Lakovškova, ki je uspešno nizala točke. Nekoliko preglavic na sprejemu je gostjam povzročala Đukićeva. V drugi polovici niza so vajeti v svoje roke prevzele domače igralke, ki so si priigrale rahlo prednost, a so zaradi lastnih napak prednost hitro izgubile. Šempetranke so izkoristile padec koncentracije in si priigrale štiri točke prednosti, a se je domačim igralkam le uspelo zbrati in niz se je končal v prid domačink s 27:25.

Drugi niz se je prav tako začel izenačeno, izmenjavo vodstva in osvajanje točk za točko se je odvijalo vse do končnice, ko je zopet padla zbranost domačih igralk. Šempeter prednosti ni znal izkoristiti in niz se je po napeti končnici končal s 26:24 za domačinke.

Tudi tretji niz je bil podoben prvim dvema, izenačena igra na obeh straneh, v napadu je blestela Lebanova, na servisu pa Ana Grbac. Niz se je po 25 minutah končal v prid Gen-I Volleya s 25:23.

Statistika