Šempeter, 04. december 2021

Sip Šempeter – Calcit Volley 0:3 (-22, -12, -23)

 ŠD OŠ Šempeter, gledalcev 140, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka)

 V tekmi enajstega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske sta se v ŠD OŠ Šempeter pomerili ekipi SIP Šempeter in Calcit Volley. Zmage 3:0 so se veselile Kamničanke.

SIP Šempeter: Lukman, Božič 5, Koren 2, Črnila 2, Puckmeister 1, Vidali 6, Trbojevič-Ovčar, Lekše 9, Mazej (L), Štampar 2, Gimpelj 9. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley: Pavlović Mori 4, Špoljarič (L), Mihevc 5, Javornik, Radišković, Šiftar 6, Vovk, Brulec Kostić 18, Janežič (L), Charuk 13, Sillah 15, Zorman, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

Prvi niz so začele Kamničanke z prvo postavo, ampak Sip-e se niso prestrašile. Po točki Štampar in napaki Fattoumata v napadu so povedle 3:2. Sledil je še as servis Božič in točka v napadu Vidali 6:2. Gostje  izenačijo po točki Mihevc in Fattoumata 8:8. Po as servisu Šiftar in Fattoumate iz napada je na semaforju 9:12 in domači trener je vzel prvi odmor. Šempetranke po odmoru odigrajo ponovno odlično v napadu in obrambi, ter po napaki gostij ponovno izenačijo 14:14. Gostje po točki iz napada Šiftar in Fattoumate povedejo za tri  15:18. Po zaključenem napadu Kostić in Šifter in Kamničanke povedejo 17:21. Sip-e se ne predajo in po najdaljši točki v prvem nizu in zaključenem napadu Lekše, ter  v naslednjem napadu je bila uspešna še Vidali se približajo 19:21. Po as servisu Lekše 20:21 pa gostujoči trener vzame prvi odmor. Takoj po odmoru za gostje iz napada osvojile točko Kostić in sledila je še napaka na sprejemu domače ekipe 20:23 za drugi odmor domačega trenerja. Prvo zaključno žogo je priborila za gostje Fattomata 21:24. Gostje so realizirale drugo zaključno žogo po uspešnem napadu Charuk 22:25.

Drugi niz začnejo odločneje gostje, ki po dveh napakah Sip v napadu in as servisu Kostić povedejo 2:6 za prvi odmor domačega trenerja. Po odmoru gostje nadaljujejo odlično v napadu in po dveh točkah Charuk  je na semaforju 4:10. Sledila je še točka iz druge linije Fattoumate 4:11 za drugi odmor domačega trenerja. Šempetranke se po bloku Koren in varanem udarcu Puckmeister nekoliko približajo 8:14. Že v naslednji menjavi so sledile štiri točke gostij po treh uspešnih napadih Fattoumate in as servisu Šiftar je na semaforju 8:19. Domači trener je v nadaljevanju niza dal priložnost za igro Lukman in povratnici v ekipi po bolezni Črnila. Šempetranke se niso več uspele približat in po napaki na servisu so gostje imele prvo zaključno žogo 12:24. Gostje so realizirale že prvo žogo, saj Šempetranke niso uspešno sprejele žoge 12:25.

Tretji niz bolje začnejo gostje, ki po točkah Kostić, Charuk in slabem sprejemu domače ekipe povedejo 1:5. Sip-e se po dveh uspešnih napadih Gimpelj približajo 4:6. Po dveh točkah Lekše in Božič je bil rezultat poravnan 8:8. Gostje po izenačenju ponovno zaigrajo odločneje v bloku in napadu, ter po bloku Kostić 9:13 je domači trener vzel prvi odmor.  Po uspešnem napadu Vidali je na semaforju 11:15. Sip-e lovijo gostje in po zaključenem napadu Gimpelj in dveh as servisih Gimpelj se približajo  na točko razlike 16:17. Gostje že v naslednji menjavi dosežejo tri zaporedne točke po uspešnih napadih Kostić 16:20 za drugi odmor domačega trenerja. Po varanem napadu Božič je rezultat 20:23. Sledil je še as servis Božič 21:23 za prvi odmor gostujočega trenerja. Po odmoru je prvo zaključno žogo za gostje priborila Fattoumata z uspešnim napadom 21:24. Sledili sta dve točki na strani Šempetrank in sicer napaka gostujoče ekipe na servisu in as servis Vidali 23:24 za drugi odmor gostujočega trenerja. Gostje so se po odmoru, po uspešnem bloku Mori-Pavlović lahko veselile zmage 23:25.

Statistika

Prvakinjam derbi (Sportal odbojka)