SIP Šempeter : Calcit Volley 0:3

V zaostali tekmi šestega kroga 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi SIP Šempeter in Calcit Volley. Z rezultatom 0:3 (-19, -20, -12) so bile boljše Kamničanke.

Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev 130, sodnika  Markelj (Bled),  Tomec (Novo Mesto).

Sip Šempeter: Lakovšek 5, Lekše 10, Božič Maša, Božič Mojca 3, Žnidar 4, Praunseis 3, Banko (L), Rituper 4, Vrhovnik 3, Črnila 2, Mazej (L). Trener: Beno BOŽIČ.

Calcit Volley: Zbičajnik, Kotnik 1, Mihevc 2, Marušič P.4, Marušič Š.2, Vovk 7, Mihalinec (L), Kostić (cap) 9, Zatković 5, Janežič (L), Charuk 11, Jerala 1, Kaker 8, Trener: Rozman Gregor.

Zaostalo tekmo šestega kroga so bolje pričele SIP-ovke, ki so po napaki v napadu Kostič in odličnem servisu Božič povedle 3:1. Po odličnem napadu Kostič gostje izenačijo na 4:4. Šempetranke ponovno povedejo za dve točki po napaki v napadu Marušič 7:5, vendar le za kratek čas, saj gostje izenačijo na 9:9 po napadu Vovk. Kamničanke prvič povedejo po napaki v napadu domače ekipe 11:12. Gledamo izenačeno nadaljevanje, kjer se igra točka po točko 15:15. Gostje prvič povedejo za dve točki po napadu Charuk in napaki v napadu Žnidar (16:18), zato domači trener vzame prvi odmor.  Pri rezultatu 17:18 smo videli tudi najdaljšo točko tega niza, ko so Šempetranke odigrale večkrat odlično v obrambi na koncu pa je točka po napadu Vovk pripadla Kamničankam za vodstvo s 17:19. Sledili sta še dve točki za Calcit po napaki Žnidar v napadu in zaključenem napadu Kaker za drugi odmor domačega trenerja Bena Božiča pri zaostanku s 17:21. Šempetranke se niso več uspele približati in po bloku Kostić so gostje zmagale 19:25.

Drugi niz se je ponovno začel izenačeno. Po dveh blokih Kostič in dveh zaključenih napadih na drugi strani Praunseis je bilo 2:2. Nato pa smo videli napaki v napadu Lekše, Lakovšek in as servis Kostić za vodstvo Kamničank 2:5 in prvi odmor na zahtevo domačega trenerja. Kamničanke so nadaljevale dobro na servisu in v igri blok-obramba, Charuk je uspešno napadla za vodstvo 2:8. Pri domačih je zato iz igre odšla Žnidar v igro pa je vstopila Vrhovnik. Šempetranke so zmanjšale rezultat na 6:10 po napaki na servisu Charuk. Po dveh dobrih servisih  Marušič Špele, so Kamničanke povedle 6:13 za drugi odmor domačega trenerja. Sledila je serija na domači strani po dobrih servisih Lekše je gostujoči trener vzel prvi odmor 9:14.  Sledil je še odličen napad Črnile 10:14 in gostujoči trener je naredil menjavo iz igre je odšla Vovk in v igro Kotnik. Po bloku Marušič Špele, gostje povedejo 12:18. Šempetranke se še enkrat približajo na 15:19 po napaki Kostić v napadu. Pri gostjah sta sledila še dva odlična servisa Mihevc za vodstvo 15:22. Šempetranke se niso predale in po dveh blokih Rituper, ki je prišla v igro namesto Črnile se približajo na 18:22 za drugi odmor gostujočega trenerja. Sledil je še dober napad Rituper za 19:22 in v igro se je pri Kamničankah vrnila Vovk namesto Kotnik. Takoj je sledil dober napad Kaker za varno vodstvo 19:23. Niz je zaključila Kaker po še enem zaključenim napadu 20:25.

Tako kot prva dva niza se je tudi tretji niz začel izenačeno. Šempetranke so povedle 3:1, gostje pa so takoj vrnile in rezultat je bil 4:4. Kamničanke so prvič povedle za dve točki po zaključenim napadu Vovk 5:7. Sledila sta slab sprejem in napaka v napadu Vrhovnik za 5:9 ter posledično že prvi odmor Božiča. Sip-ovke so se še uspele približati na 8:10, na žalost domačih gledalcev pa je takoj sledila serija Calcita za vodstvo z 8:14 in domači trener je posegel po še drugi prekinitvi. Šempetranke se niso več uspele vrniti v igro in tekmo je zaključila Jerala z blokom nad Lekše 12:25.

Beno Božič, trener SIP Šempeter: “Nad predstavo svojih varovank sem zelo razočaran. Čestitam ekipi Kamnika za zasluženo zmago.”

Statistika