SIP ŠEMPETER – FORMIS 3:0

V 4. krogu 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi SIP ŠEMPETER in FORMIS s 3:0 (9, 7, 22) so bile uspešnejše SIP-ovke, ki so se veselile druge prvenstvene zmage.

Dvorana ŠD OŠ Šempeter, gledalcev 110, sodnika Klinar Nejc, Mesarič Franc.

Sip Šempeter: Rituper 3, Božič Mo.5, Črnila 5, Praunseis 12, Žnidar 9, Banko,  Božič Ma. 1, Lekše 8, Mazej  (L) , Lakovšek 9, Trener: Beno Božič.

Formis: Bavdaž 2, Vočanec, Keglevič (cap) , Zupan (L), Godec 9, Detiček 1, Gradišnik 10, Pravdič 6, Štampar 3, Halužan, Trener: Jesenko Dušan.

Na tekmi četrtega kroga sta se med sabo pomerili ekipi, ki sta v lanski sezoni krojili vrh lestvice. V prvem nizu so domače igralke začele odločno v napadu in po treh napadih Žnidarjeve in Lakovškove povedle 5:1. Po še enem odličnem napadu Lakovškove so SIP-ovke povedle s 6:1 in gostujoči trener je vzel prvi odmor. Po točki neposredno z začetnim udarcem Mojce Božič  so domačinke vodile že z 8:1. Šempetranke so nadaljevale dobro na začetnem udarcu in v napadu, ter po dveh točkah z začetnim udarcem Praunseisove povedle s 15:4 ter prisilile gostujočega trenerja, da je zahteval svoj  drugi odmor, ki pa ni spremenil poteka niza. Domačinke so z napadom Lekšetove in po napaki gostij povedle kar z 20:4. Pri rezultatu 22:4 je v igro namesto kapetanke Mojce Božič vstopila druga podajalka Maša Božič. Niz je zaključila Žnidarjeva po odličnem napadu za 25:7.

Šempetranke so tudi drugi niz začele s serijo dobrih začetnih udarcev Mojce Božič in po asu povedle s 6:0. Po zaključenem napadu igralke Formisa Godčeve in dobrem servisu Štampalove je bil rezultat 9:3. Sledila je servis serija Praunseisove, ki je dosegla dva asa, gostujoči strateg pa je vzel prvi odmor. Pri rezultatu 16:4 je gostujoči trener poskusil z dvojno menjavo podajalke in korektorice. Sledili sta dve napaki v napadu gostij in odličen blok Božičeve za vodstvo z 21:5. Žogo za drugi niz je zaključila Žnidarjeva.

Domačinke so na začetku tretjega niza nadaljevale odlično na servisu in v napadu ter tako po zaključenem napadu Rituperjeve in točko z začetnim udarcem Božičeve povedle 6:1. Gostje so zapretile po odličnih servisih Godčeve in se približale na 6:3. Šempetranke se niso pustile zmesti in so po zaključenem napadu Lakovškove povedle z 10:5. Pri rezultatu 12:6 je domači trener zamenjal prvo podajalko in v igro poslal Mašo Božič. Igralke Formisa se niso predale in po dobrih servisih Štampalove in napadu Godčeve znižale rezultat na 12:9 za prvi domači odmor. Pri rezultatu 14:10 smo videli odlično obrambo Mazejeve in direktno točko iz obrambe za domačo prosto igralko (15:10).  Gostje so ponovno zapretile in po as servisu Štampalove znižale rezultat na 16:14 za drugi odmor domačega trenerja. Štampalova je nadaljevala z dobrimi začetnimi udarci in tako dosegla novo točko za 16:15. V nadaljevanju je odlično servirala tudi Gradišnikova, ki je tako dosegla tri točke, gostje pa so prvič povedle (17:19). Na igrišče se je vrnila kapetanka domačih, Mojca Božič, Šempetranke pa so se vrnile v igro po točki z začetnim udarcem Lekšetove (20:20). Gostujoči trener je poklical dekleta na klop, a je zatem Praunseisova dosegla dve točki za vodstvo s 23:20. Z dobrimi začetnimi udarci Bavdaževe so se gostje še uspele približati na 23:22, sledila je točka v napadu Žnidarjeve za prvo zaključno žogo, ki so jo Šempetranke po točki Praunseisove z začetnim udarcem tudi izkoristile.

 5. krog – 2. DOL – vzhod

SVolley : SIP Šempeter II 3:1 (22, -18, 23, 20)