Šempeter, 13. november 2020
SIP ŠEMPETER : GEN-I VOLLEY 1:3 (-20, -17, 23, -22)

V prvi tekmi nadaljevanja po tritedenski pavzi, sta se v desetem krogu v ŠD Šempeter med sabo pomerila domača ekipa SIP Šempeter in GEN-I Volley iz Nove Gorice.

Dvorana: ŠD ŠEMPETER (brez gledalcev), Novak Gregor in Tomec Eva

Tekmo so bolje pričele Šempetranke ki so po dobrih servisih Rituper in bloku Božič, ter točki v napadu Kotnik povedle 3:0.  Na nasprotni strani so po dobrih servisih Grbac gostje takoj izenačile 3:3. Nadaljevanje je bilo izenačeno, na obeh straneh smo videli nekaj uspešnih napadov 8:8 Gostje prvič povedejo za tri točki po napaki v napadu domače ekipe in zaključenem napadu Leban in Đukić 8:11 za prvi odmor domačega trenerja. Sip-e izenačijo po treh zaporednih točkah Lekše dve iz servisa in eno iz napada, ter po zaključenem napadu Kotnik povedejo 12:11.  Po zaključenem napadu Lakovšek in bloku Črnile gostujoči trener vzame prvi odmor 16:13. Gostje že takoj izenačijo po bloku Forštnarič in Leban 16:16. Domači trener po zaključenem napadu Goršek vzame drugi odmor 18:19. Gostje povedejo po dveh blokih Đukić in Pene 20:22.  Sledil je še uspešen napad Pene in as servis Leban 20:24. Po napaki Šempetrank so niz z 20:25 osvojile igralke GEN-I volleya.

 

Drugi niz bolje pričnejo gostje, ki po dveh blokih in napadih povedejo 2:5. Po prestopu druge linije domače ekipe, gostje vodijo 5:8. Gostje po zaključenem napadu Leban povedejo 10:12. Sip-e prvič izenačijo po zaključenem napadu Lekše 13:13. Sledile so štiri točke za gostje po napaki v napadu domače ekipe in zaključenih dveh napadih Pene 13:17 za prvi odmor domačega trenerja. Domači trener je po zaključenem napadu Pene in as servisu Grbac vzel drugi odmor 16:21. Šempetranke se niso več približale in drugi niz je pripadel po napaki v napadu domače ekipe, ekipi GEN-I Volley 17:25.

Tretji niz so bolje pričele gostje, ki so po napaki v napadu domače ekipe in dveh točkah Pene povedle 2:5. Šempetranke se približajo na 6:7 po zaključenem napadu Markovič. Po zaključenem napadu Rituper Sip-e prvič povedejo 10:9 za prvi odmor gostujočega trenerja. Ponovno je sledil padec koncentracije Šempetrank na sprejemu in napadu, gostje povedejo 10:12. Šempetranke se ne predajo in po zaključenem napadu Markovič in bloku Žnidar prvič povedejo za dve točki 16:14. Gostujoči trener po napaki v napadu Sillah 20:17 vzame drugi odmor. Gostje se približajo po napadu Leban 21:20. Sip-e po zaključenem napadu Žnidar in as servisu Markovič povedejo 23:20. Sledile so tri točke gostujoče ekipe po bloku Pene in dveh napakah v napadu Šempetrank 23:23 za prvi odmor domačega trenerja. Prvo zaključno žogo za domačo ekipo pribori Kotnik po zaključenem napadu. Sip-e realizirajo prvo zaključno žogo, saj so bile gostje po napadu Žnidar v mreži 25:23.

Četrti niz bolje začnejo gostje ki po as servisu Pene in lastni napaki domače ekipe povedejo 1:4. Sip-e izenačijo po as servisu Markovič 6:6 in povedejo po bloku Črnile 7:6. Gostje ponovno povedejo za tri točki po bloku Forštnarič in točki v napadu Pene 9:12 za prvi odmor domačega trenerja.  Po bloku Leban gostje povedejo 10:15. Domači trener po točki v napadu Leban vzame drugi odmor 11:17. Šempetranke se približajo po bloku Kotnik in as servisu Markovič16:18 za prvi odmor gostujočega trenerja. Takoj po odmoru za gostje realizira napad Đukić in sledil je še dober servis Leban 16:20. Šempetranke prvič izenačijo po zaključenem napadu Žnidar, bloku Božič in napaki Pene v napadu 20:20 za drugi odmor gostujočega trenerja. Pri rezultatu 20:21 smo videli najdaljšo točko na tekmi, kjer je bilo veliko odličnih obramb in izmenjav, na koncu pa je točko zaključila Žnidar za izenačenje 21:21. Sledila sta zaključen napad Pene in as servis Grbac 21:23. Prvo zaključno žogo za gostje je dosegla Goršek po uspešnem napadu. Gostje so realizirale prvo zaključno žogo po napaki v napadu domače ekipe 22:25.

 

Beno Božič; Covid pavza  je pustila posledice na formi ekipe, saj smo do dobre igre prihajali v valovih kar pa ni bilo dovolj, da bi iztržili boljši rezultat proti razigrani ekipi iz Nove Gorice. Vseeno bi pohvalil igralke, ki so se dvakrat med tekmo vrnile. Vprašanje je kakšen bi bil rezultat če sodniški dvojec ne bi res katastrofalno odsodil tekme. Moje mnenje je, da sta občutno vplivala na potek tekme.

Statistika