Zadar, 07. – 09. januar 2022 – Avtor: OZS

Mlade slovenke potujejo na eurovolley

Slovenska ženska izbrana vrsta do 17 let si je v Zadru, kjer je potekal 1. krog kvalifikacij, priigrala uvrstitev na julijsko evropsko prvenstvo na Češkem in naslov srednjeevropskih prvakinj. Naša dekleta so bila v velikem finalu z 2:3 boljša od Hrvatic.

Prvi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 17 let, v okviru katerega so se reprezentance Hrvaške, Izraela, Češke, Avstrije, Slovaške, Madžarske in Slovenija merile tudi za naslov srednjeevropskih prvakinj, so naše mlade odbojkarice začele z zmago. V Zadru so bile s 3:0 (22, 22, 19) uspešnejše od Slovaške, od izbrane vrste Avstrije pa so bile boljše s 3:1 (13, 21, -22, 19).

S tem so si naša dekleta, ki jih je na Hrvaškem vodil Jaroš Štekl, zagotovila prvo mesto v skupini in uvrstitev v polfinale. Njihove tekmice v boju za finale so bile Madžarke, a slednje proti razpoloženim Slovenkam, ki so slavile s 3:0 (18, 18, 17), niso imele nobenih možnosti.

V finalnem obračunu smo spremljali dvoboj med Hrvaško in Slovenijo, po petih nizih so se zmage z 2:3 (21, -12, -24, 17, -10) veselile naše odbojkarice, ki so tako osvojile naslov srednjeevropskih prvakinj in si kot edine zagotovile nastop na julijskem evropskem prvenstvu v Olomoucu in Prostejovu na Češkem.

Slovenska kapetanka Maša Pucelj se je ob tem razveselila še individualne nagrade, izbrana je bila za najboljšo igralko turnirja v Zadru.

Reprezentanca Slovenije do 17 let: Adriana Vukojević, Eva Kneževič, Lira Pukl Verdel, Maja Lebič, Maša Pucelj, Mija Sagadin Pristovnik, Nadja Gojković, Saša Damjanović, Tia Hotič, Urša Sevčnikar, Lavra Križanič, Nika Pucelj. Prvi trener: Jaroš Štekl.

Posebne čestitke Maji Lebič in Urški Sevčnikar iz OK SIP Šempeter.

—————————————————————————————————————————————–

Braslovče, 08. januar 2022

Mala odbojka – 1. krog – A liga vzhod “B”

Igralke SIP Šempetra v kategoriji male odbojke so v 1. krogu A lige – vzhod B na gostovanju v Braslovčah zabeležile 100% uspeh. Z rezultatom 2:0 so premagale ekipi Maribor in Murania Lendava.

Rezultati