Maribor, 06. – 08. januar 2022 –  Avtor: OZS

Slovenci bodo igrali na eurovolleyju

Slovenska moška reprezentanca do 18 let se je uvrstila na evropsko prvenstvo, ki ga bo julija gostila Gruzija. Varovanci Iztoka Kšele so v velikem finalu prvega kroga kvalifikacij s 3:1 premagali Avstrijo in bodo v Tbilisiju branili zlato odličje.

Slovenska kadetska izbrana vrsta je 1. krog kvalifikacij za EuroVolley do 18 let, ki jih je gostil Maribor, začela s prepričljivo zmago s 3:0 (13, 15, 15) nad Hrvaško, zatem pa so naši mladi upi s 3:0 (18, 19, 18) odpravili še Madžarsko. Aktualnim evropskim prvakom do 17 let so zatem nasproti stali Avstrijci in jim zadali prvi poraz, boljši so bili po petih nizih, z 2:3 (16, -22, 21, -23, -5). Slovenci so tako osvojili drugo mesto v skupini A, ki jim je prineslo polfinalni obračun s Češko.

Tudi Čehi so pred začetkom kvalifikacij veljali za ene od favoritov tekmovanja, s tremi zmagami so tudi osvojili prvo mesto v skupini B, a v polfinalu nato niso bili kos razpoloženim slovenskim odbojkarjem, ki so znova dokazali, da najbolje igrajo prav v odločilnih trenutkih. Naši fantje so se veselili zmage s 3:0 (24, 18, 21) in si zagotovili veliki finale.

V njem niso ničesar prepustili naključju in so se Avstrijcem, ki so v polfinalu odpravili Izraelce, oddolžili za poraz v skupinskem delu tekmovanja. Slovenski odbojkarji so slavili s 3:1 (20, 22, -22, 13) in si tako priigrali vozovnico za evropsko prvenstvo do 18 let, ki ga bo od 9. do 17. julija gostila Gruzija in na katerem bodo branili naslov evropskih prvakov.

Velja omeniti še individualne nagrade, ki so jih za dobre predstave na turnirju v Mariboru prejeli kar trije slovenski reprezentanti, Luka Marovt, Jurij Oman in Nejc Najdič.

Reprezentanca Slovenije do 18 let: Gregor Frece, Miha Kosanc, Matevž Karadža Pevc, Jakob Podbregar Špes, Vid Suhadolnik, Urban Rajnar, Jurij Oman, Luka Marovt, Nejc Najdič, Miha Okorn, Jošt Purgar, Jošt Kržič. Selektor: Iztok Kšela.

Posebne čestitke Jakobu Spes Podbregar in Luki Marovt iz vrst SIP Šempeter.

Šempeter, 08. januar 2022

Mala odbojka – 1. krog A liga vzhod

Odbojkarji male odbojke Sip Šempeter so v 1. krogu A lige vzhod v domači dvorani zabeležili en poraz in eno zmago. Varovanci Cilenšek Sebastjana so na prvi tekmi morali z 2:1 priznati premoč ekipi Korvolley Mislinja. Na drugi tekmi pa so gladko 2:0 premagali ekipo OK Hoče.                                                                                                                  Šempetrani nadaljujejo tekmovanje 22.januarja v telovadnici OŠ Braslovče.

Rezultati